Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

2009 рік - рекордсмен за корумпованістю

11 грудня 2009, 09:10
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 грудня 09:10

Хабарництво, перевищення повноважень, привласнення грошей. Це короткий перелік найпопулярніших корупційних дій українських урядників та посадовців. За 2009-й рік правоохоронці виявили розкрадання двох мільярдів державних гривень.

Цьогоріч в Україні найбільша корупція за останнє десятиріччя. Такий висновок закордонних експертів. За рівнем порядності суспільство з 99 позиції у світі скотилося на 146.

Марина Остапенко, речник голови СБУ:

- Порушено 1354 кримінальні справи за ознаками злочину у сфері службової діяльності. З них 320 за одержання хабара. З них майже 38 припадає на співробітників правоохоронних і контролюючих органів.

Українські можновладці полюбляють брати бюджетні кошти й хабарі. І суми космічні. Крадуть мільярдами. Лише за 2009 рік виявили привласнення 2-х мільярдів державних гривень.

Юрій Луценко, міністр внутрішніх справ України:

- Не я спокійно спостерігав за розкраданням сотень мільярдів гривень, які виділило НБУ комерційним банкам, які пропали - і ніхто не знає, вони де. Я порушував кримінальні справи, не дивлячись, знову таки, на високе заступництво. Сотні мільярдів пішли мимо державних інтересів.

Та розкрадачів держави не завжди вдається притягти до відповідальності. Здебільшого корупціонери виходять сухими з води. Правоохоронці нарікають на високопоставлених покровителів хапуг і корумпованість судів.

Марина Остапенко, речник голови СБУ:

- Порушено 80 кримінальних справ, що перевищує показники минулого року більше ніж на 50 відсотків. Складено 31 адмінпротокол про корупцію у судівському середовищі.

Та й у самих правоохоронців пір'ячко на писках. В МВС зізнаються, щорічно за порушення присяги та законів з міліції виганяють до шестисот співробітників. Перевертнів багато і в СБУ, прокуратурі, та серед решти силовиків.

Тарас Білаш, Олександр Данилов. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.