Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вбивцю Миколи Орлова засудили до довічного ув'язнення

11 грудня 2009, 10:12
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 грудня 10:12

У Криму до довічного ув'язнення засудили організатора вбивства 76-річного мешканця Ялти - відомого фотохудожника. Його жорстоко позбавили життя в селищі Мирному п'ять років тому. Двоє нелюдів хотіли привласнити квартиру пенсіонера.

Відомий у Ялті фотохудожник Микола Орлов зник у грудні 2004-го. Час спливав, жодної інформації про місцеперебування пенсіонера не було. І ось у березні 2005-го він нібито з'явився.

Олександр Трунов, старший слідчий прокуратури АР Крим:

- Через некоторое время соседи увидели, что в квартире Орлова появились новые жители.

Вони розповіли, що купили це помешкання кілька днів тому, а під час оформлення документів у нотаріуса був присутній сам Орлов. Принаймні так стверджувала нова власниця квартири. Більше того, папери на придбану оселю в мешканців були оформлені правильно, в договорі про купівлю-продаж дійсно стояв підпис попереднього господаря. Правоохоронців здивувала ця історія, тож вирішили перевірити все ретельніше. Згодом з'ясували - квартиру продали за підробленим паспортом. У справжній документ Орлова вклеїли фотокартку іншого чоловіка. Саме він і назвався покупцям власником оселі.

Ігор Зозулинський, заступник керівника відділу ГУ МВС України в АР Крим:

- У нас нотариус не обязан проверять подлинность паспорта, он лишь сверяет соответствие фотографии и гражданина, который предоставляет этот паспорт. И нотариус оформила эту сделку.

Тож правоохоронці почали з'ясовувати, де справжній Орлов. Слідчі викрили весь ланцюг оборудки. Мешканка Запоріжжя, що бажала придбати квартиру в курортному місті, приїхала до Ялти і звернулася до місцевих маклерів. Серед них був Олег Макарченко.

Олександр Трунов, старший слідчий прокуратури АР Крим:

- Стало известно, что Макарченко находится в СИЗО и осужден за убийство, связанное с реализацией квартиры.

Його засудили на 12-ть років за організацію вбивства самотньої ялтинської бабусі. Та свою причетність до зникнення Орлова "чорний маклер" заперечував. Згодом правоохоронці запідозрили Івана Матвієнкова. Він і розповів, що позбавив життя фотохудожника разом із поплічником Макарченком. Вони вивезти Орлова в безлюдне місце й убили.

Іван Матвієнков, засуджений:

- Выехали в лес, я вывел его из машины, достал биту и разбил ему голову.

Тіло скинули в яму, засипали землею й цементом. Матвієнков вказав на місце злочину, з якого експерти й дістали труп зниклого Орлова.

Василь Павленко, слідчий прокуратури АР Крим у 2007 році:

- В итоге нам удалось доказать вину обоих, роль организующую Макарченко и соисполнителя Матвеенкова.

Вирок чорним маклерам набув законної сили. Олег Макарченко засуджений на довічне ув'язнення, Іван Матвієнков - на 15-тирічне.

Світлана Скляренко, Юрій Ламзин, Крим, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.