Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 6 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві чоловік у ризі пограбував перехожого

11 грудня 2009, 11:40
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 грудня 11:40

Псевдосвященик попросив у мирянина мобільний телефон терміново подзвонити. А коли взяв апарат у руки, кинувся тікати.

Затриманий:

- Ось так я одівав його. Ось так стояв. У вас шкатулка була чи що? Ні я з документами в руках стояв.

Тридцятирічний чоловік жив із жебракування. Вихованець інтернату, сирота, професіонал своєї справи. За день збирав від трьохсот до п'ятисот гривень. Виманювати гроші в довірливих людей допомагало вбрання священика.

Олександр Загвоздкін, керівник відділу Подільського РУ міліції:

- Не маючи жодного до священнослужителів, не закінчуючи ніякої духовної освіти, ніколи не маючи відношення до церкви. Він купив собі церковний одяг батюшки вдягав його, ходив під церквами.

Просив милостиню під головними Київськими святинями.

Затриманий:

- У мене виходу не було, прийшлося її одівати. Того що милостиню більше давали. Більше люди давали. Біля віденського монастиря стояв, збирав, біля Іонівського стояв, біля Печерської лаври.

Шахрай удавав панотця із західної України. Сам звідти родом. Гроші збирав собі на лікування чи на потреби церкви. На підтвердження в руках тримав свою фотокартку у вбранні священика та фальшивого листа з церковною печаткою.

Правоохоронець:

- Печатка… Навіть неозброєним оком видно, що печатка вирізана з офіційного якогось документу, відсканована, навіть по верхньому краю видно, що вона обрізана. І потім уже наклеєна на документ.

Про фальшивого священика-жебрака міліціонери й не знали б, якби він не скоїв злочину. Шахрай вирішив розжитися мобільним телефоном. На Подолі підійшов до перехожого й попросив терміново подзвонити. Мирянин довірливо віддав телефон панотцеві, аж він раптом почав тікати.

Олександр Загвоздкін керівник відділу Подільського РУ міліції:

- Заволодівши його мобільним телефоном, тікав від нього. Нашими працівниками було помічено даний факт. Затримано його було та виявлено даний телефон.

Під час обшуку в жебрака вилучили майже 500 гривень та церковне начиння. Тепер міліціонери перевіряють чоловіка на причетність до інших злочинів. За пограбування проти нього порушено кримінальну справу. Термін покарання визначить суд.

Тарас Білаш, Аркадій Моос. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.