Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Коротке замкнення стало причиною пожежної тривоги в дитсадку "Теремок"

11 грудня 2009, 12:17
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 грудня 12:17

Пожежна тривога у дитячому садку "Теремок", що на Харківщині. У будівлі було сто п’ятьдесят малюків і сорок дорослих. Без жодної паніки, за сім хвилин вихователі вдягли дітлахів і вивели надвір.

Порожні ігрові майданчики, групи, холодний будинок без світла. Дитсадок "Теремок" на замку.

Ольга Шендрикова, завгосп дитячого садка:

- Начал из двери сочиться дым и запах. Я быстренько подбежала к щитовой, открыла - дым. Я быстро закрыла щитовую, чтобы не получилось возгорание. Сразу вызвали пожарные службы, которые приехали через 10 мин.

Коротке замкнення сталося у щитовій. Почали плавитися дроти й ізоляція. Вогню майже не було, а ось дим оповив усе довкола.

Ігор Лупандін, помічник керівника УМНС у Харківській області:

- При коротком замыкании идет искрение электропроводки. Изоляция начинает тлеть, и очень сильный дым, очень едкий. Хватает 2-3 вдохов, чтобы человек мог потерять сознание.

Дитячий садок санітарна служба закрила. Треба полагодити проводку, провітрити приміщення, поновити опалення: котельня в закладі своя, і живить її та сама щитова.

Дітям, розповідають вихователі, надзвичайна ситуація навіть сподобалася. Сприйняли тривогу як пригоду. Тільки найменші дивувалися, що замість співів або малювання їх вдягають на прогулянку.

Ірина Лисяк, старша медсестра дитячого садка:

- Ну, мы же матери! И мы сразу сработали. Сразу начали одевать, без паники. Всем детям начали говорить, что к нам приезжают гости, у нас там птички прилетели. Как приключение. Когда они увидели пожарные машины, дети постарше говорили: вот, это учения!

На похвали пожежників, мовляв, як добре діяв персонал, вихователі відповідають: то від страху за дітей. Кажуть, тепер розуміють, навіщо потрібні такі нудні навчання з еменесівцями.

Ганна Силаєва, В’ячеслав Душка, Харківська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.