Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

70-річна жителька Черкас гнала та продавала самогон

11 грудня 2009, 13:41
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 грудня 13:41

Із самотньої пенсіонерки на заповзятливу бізнес-вумен. 70-річна мешканка Черкас вирішила опанувати нову професію - самогонниці. На власній кухні створила міні-спиртзавод. Затрати мінімальні, а клієнтів  лише встигай обслуговувати.

У пенсіонерки гості щодня. І старі, і юні, і знайомі, і невідомі їй люди. Ідуть не по чай із бесідами. Розливають у хаті міцніші напої. На своїй кухні жінка зконструювала міні-завод. На газовій плиті - саморобний апарат. Нехитра система: години очікування - і до банки починає стікати прозора рідина. Про самогонницю знала ціла округа. Відчиняла старенька всім. Не очікувала хіба що на міліціонерів. До таких гостей господиня не готова, ховається в кімнаті. Лише крізь щілину наважується розказати, як дійшла до такого життя.

Самогонщиця:

- Немає в мене роботи, я не працюю, у мене сім’я.

- А ви знаєте, що такі дії, вони протизаконні?

- Знаю, а що ж мені робить?

- То ви вважаєте, що порушувати закон можна?

- Вважаю, що неможна.

Розмова уривається. Жінка зачиняє двері і плаче. Чи то від сорому, чи то за втраченими прибутками. У ванній, натомість, чутно дзюрчання. Правоохоронці виливають у каналізаційні труби все пійло.

То великий гріх, уважає сусідка, - продавати отруту людям. Каже, пенсії, звісно, замало. Утім, законно підзаробити можна в будь-якому віці.

Сусідка:

- Коли я була молодою, так роботи було от стільки. Я три роботи робила, бо мені треба було, бо я сама дочку вирощувала. А тепер я на пенсії і думаю, ну вот хто хотів би найти роботу, то найшов би. А хто не хоче, той сів ось так.

Із випиваками жінка стикається також, але лише коли збирає за ними порожні пляшки. Пенсіонерка зізнається: сама інколи купує у крамниці чвертку, проте, суто для оздоровчих процедур. Самогонницю правоохоронці теж лікуватимуть, тільки гривнею. За незаконну діяльність їй доведеться сплатити штраф.

Інна Дудченко, Наталя Таран, Черкаси, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.