Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Псевдоміліціонери грабували торгівців на луганських базарах

14 грудня 2009, 11:46
Дата ефіру/події: Понеділок, 14 грудня 11:46

На базарах Луганщини почастішали міліційні рейди. Протягом місяця чимало торгівців втратили товар і виторг. Бо давали лад шахраї, які називалися співробітниками органів внутрішніх справ.

Якщо грабувати, то нишком, якщо ошукувати - то елегантно. Сорочки випрасувані, обличчя поголені, в гаманці посвідчення, та ще й яке - співробітника міліції. Із цією зброєю троє шахраїв рейдили луганські базари. На торгівців червона книжечка діяла наче гіпноз.

Вадим Луговськой, заступник керівника управління ГУ МВС України в Луганській області:

- Представляясь работниками милиции, требовали предъявить документы на товар, после чего объясняли, что выявлены незначительные нарушения в торговле, после этого составлялись протоколы так называемого изъятия товара и денежных средств, после чего преступники скрывались.

Налякані підприємці липового документа не роздивлялися, в посвідченні ж не було навіть печатки. Переконливим було і складання протоколів при свідках. Крам і гроші господарі віддавали без вагань: добре, що до відділку не везуть. Підбадьорені успіхом своєї "міліційної роботи" молодики пішли далі, почали навідуватися до самотніх людей похилого віку. Непрохані гості завітали й до старенького чоловіка. Прийшли ввечері саме того дня, коли він отримав пенсію.

Постраждалий:

- Пенсию в этот день получил, один дома находился. И говорят: "Воды можно?" Сразу двери нажали, я не могу держать, старик. Говорят, милиция, достают удостоверение, ну, а зрение у меня какое?

Після нетривалої бесіди псевдоміліціянти з’ясували: пенсіонер прописаний не за місцем свого мешкання. За це й учепилися. Почали складати протокол. Що писали на папірці -  господар так і не побачив, документа молодики забрали з собою. А заразом гроші дідуся.

Постраждалий:

- Паспорт отдали, бумажку эту сложили в карман и пошли. Я минут через 20 кинулся в карман - нету. Я позвонил тогда в милицию.

Уже незабаром злодїів схопили. Прикмети двох із них збігалися із зовнішністю крутіїв, яких шукали служби інших країн. Серед псевдоміліціонерів двоє росіян. Вони переховувалися в Україні від покарання на батьківщині за шахрайство. Утім, зізнаватися молодики не поспішають. Кажуть, ніяк не доберуть, за що їх затримано.

Затриманий:

- Ну да, работа у них такая - возить людей. Не того, кого надо, взяли.

Проти молодиків уже порушено шість карних справ, матеріали до ще сімох уже надіслані до прокуратури. Залишитися в Україні закордонним гостям доведеться надовго, щоправда, гостюватимуть за ґратами.

Інна Дудченко, Тетяна Погукай, Луганська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.