Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Центри зайнятості пропонують неіснуючі вакансії

14 грудня 2009, 12:15
Дата ефіру/події: Понеділок, 14 грудня 12:15

Потрібна робота? Звертайтеся в центр зайнятості. Чи допоможуть там - не факт. Як в Україні знайти роботу?

Вісім разів центр зайнятості пропонував Світлані роботу. І вісім разів роботодавці їй відмовляли. Вона хоче працювати, але ось лихо.

Світлана, мешканка м. Києва:

- Я приезжала, и они ставили разговор так, что по каким-то моментам я не подхожу им.

Добре одне: в листку безробітної їй так і писали - не підходить. Писали так цілий рік, а тепер - закон не дозволяє. Державним коштом можна жити лише дванадцять місяців. Тож залишилася Світлана і без роботи, і без допомоги. Парадоксально, контори, в яких побувала жінка, й досі шукають фахівців.

Світлана, мешканка м. Києва:

- У них были планы свои на эту должность. Иногда им даже в этот отдел человек не требуется, а должность просто висит. Им не требуется человек, у них все укомплектовано, но требуется для центра занятости.

Нині, коли вакансій мало, а охочих - багато, в центрі зайнятості присягаються: липові вакансії перевіряють і викорінюють. Та одне лихо, перевірити всіх просто неможливо.

Майя Шурко, керівник відділу Київського міського центру зайнятості:

- Не хватає людських ресурсів для того, щоб здійснити перевірку для того, щоб чи дійсно ця фізична особа буде гарантувати зайнятість в рамках законодавства з праці. Якщо ми будемо направляти.

Юрист:

- Они или специально, или добровольно дают направления на несуществующую вакансию.

Так запевняють юристи. Світлані поталанило. Вона хоч допомогу отримала. Адже за дві відмови від вакансій ці гроші припиняють платити. І таких випадків - сотні.

Едуард Багіров, правозахисник:

- Он едет по адресу. Соответственно, пытается узнать, ему говорят, извините, нам нужен не бухгалтер, а кассир, он не соглашается. Он там электромонтер, а нужен электрик по автотранспорту: несоответствие. Человек не может выполнять свои занятости, он отказывается.

А це для місцевих центрів зайнятості вигідно. Адже, нема людини - нема клопоту. І грошей не треба віддавати. Від таких махінацій захист один: суд.

Едуард Багіров, правозахисник:

- Вот тут сидит человек который 10 лет, судится. Дошел даже до европейского суда, и выиграл. Вот пример для подражания. Судитесь, пишите, докажите чиновнику, что он для нас, а не мы для них как быдло.

Борис Сачалко, Олександр Кругликов, Аркадій Моос, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.