Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Полтаві затримали угруповання торгівців людьми

16 грудня 2009, 11:58
Дата ефіру/події: Середа, 16 грудня 11:58

Таксисти, масажисти, телефоністи. У кожному місті є представники таких професій. Але в Полтаві все не так просто: таксисти вербують дівчат, телефоністи зв’язуються клієнтами, а юні особи під прикриттям масажу торгують своїми тілами. Хоча, насправді, таке буває не тільки в Полтаві.

Міліційні погони на жилети дорожніх ремонтників, замість сирени на даху авто - помаранчеві шашечки. Кілька хвилин перевтілення - і в руках правоохоронців злочинна група.

Один із затриманих і справді таксист, але не простий - такий собі керівник відділу кадрів. Серед пасажирок - старі знайомі. Ще кілька місяців тому він підвозив цих дівчат додому. Запропонував роботу масажисток, відвіз роботодавцю. За кожну нову працівницю отримав винагороду - 50 гривень. Що насправді треба було робити, дівчата дізнавалися згодом.

Затримана:

- Сказал, что у меня офис на дому, девчонки-массажистки, а потом уже рассказал, что с некоторыми клиентами нужно общаться по-другому.

На відверту пропозицію юні особи здебільшого погоджувалися. Хтось без батьків, хтось без роботи. Година інтимних послуг - 200 гривень. Сутенер обіцяв дівчатам половину прибутку, але грошей майже не давав. Зміна у кожної - 12 годин на добу, сім днів на тиждень. Утім, відмовити торгівцю тілами не наважувалися.

Затримана:

- Когда он на меня смотрел, у меня мурашки по коже просто бегали. У него какой-то взгляд бешенный становился.

До свого бізнесу 33-річний сутенер підключив з десяток осіб: телефоністів, таксистів, вербувальників. Знайти клієнтів було нескладно. В газетних оголошеннях майже відверто пропонувався інтимний масаж.

Вадим Лимаренко, оперуповноважений відділу ГУМВС України в Полтавській області:

- Зміст оголошення був такого плану: дівчина привабливої зовнішності, 20-25 років, володіє технікою масажу і розгляне будь-які пропозиції. Клієнти дзвонили, потім вже домовлялися про зустріч та надання інтимних послуг.

Нахабне оголошення злочинців і підвело. Саме завдяки йому правоохоронці й викрили всю злочинну групу. 10-ро її учасників дали підписку про невиїзд. Головний організатор під вартою. У слідчих усі речові докази - гроші, наркотики, списки клієнтів, свідчення дівчат.

Михайло Цимбалюк, керівник ГУМВС України в Полтавській області:

- Це вперше на Полтавщині вдалося задокументувати і знешкодити таку групу, яка діяла на протязі кількох років, де були чітко розподілені ролі. Про це свідчать речові докази, вилучені в процесі санкціонованих обшуків: номера мобільних телефонів, навіть приладдя для вживання наркотиків.

Незаконий обіг наркотиків, зберігання зброї та звідництво. Все це - старі подвиги головного спритника. Та тоді в тюрму він так і не потрапив, відбувся штрафами та умовним покаранням. Від ґрат врятувала довідка про неосудність. Прикриваючись раніше діагностованою шизофренією, звідник планував уникнути кримінальної відповідальності і цього разу. Але психіатрична експертиза діагнозу не підтвердила. Покарання світить тепер суворіше: щонайменше 7 років ув’язнення.

Інна Дудченко, Олександр Петрушко, Полтава, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.