Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Луцьку продавець дав відсіч озброєному грабіжникові

16 грудня 2009, 12:16
Дата ефіру/події: Середа, 16 грудня 12:16

Хочеш гроші - знайди десь пістолет. Так вчинив 29-річний мешканець Луцька й вирушив зі зброєю на ринок. Але грабіжник трохи не розрахував: приставив зброю до скроні бійця-рукопашника. Старший від зловмисника на 17 років майстер нейтралізував покидька за лічені секунди.

До Луцька Олександр приїхав ще на початку грудня. Запросила пані, з якою познайомився завдяки Інтернету. Кілька днів молоді люди мешкали на орендованій квартирі, а коли прийшов час навідатися до Тетяниних батьків, подалися на ринок. Сумки вже були повні, та раптом між закоханими виникло непорозуміння.

Олександр, затриманий:

- Посварилися, і я в стані сварки вирішив взяти гроші і поїхати додому. Як виявилося, це був обмінник, де міняють гроші. Я зайшов у МТС, вийшов. Дивлюся - у нього пачка грошей. Ну, і я швиденько збагнув…

Аргумент, через який гроші підприємця мали перекочувати до кишені зловмисника, був вагомий: пневматичний пістолет. Горе-клієнт телефонної крамниці хвилину-другу розглядав прилавок. Коли ж двері зачинилися за останнім відвідувачем, пішов у наступ.

Анатолій, постраждалий:

- Ну, хлопчина забіг, наставив пістолет до скроні. Сказав, щоби віддавав гроші, бо він попередньо побачив, що у мене в руках є гроші. А так, як я тривалий час займався східними єдиноборствами, я дав йому раду за якихось пару секунд. Потім приїхали працівники міліції і справу далі вони вели.

Стражі порядку їхали з десять хвилин. За цей час чолов’яга намагався накивати п’ятами. Дві спроби марні, а ось третя виявилася вдалою. Та подолати бодай сто метрів крізь густий натовп ринку виявилося непросто. Відтак втікача затримали ще раз.

Олександр Лук’янчук, старший слідчий Луцького МВ міліції:

- Він - мешканець міста Дніпропетровська. Тобто, особа, яка не проживає на території Волинської області. На даний час вину визнає повністю. Кається. Допомагає слідству у встановленні об’єктивної істини.

Олександрові 29. На Західній Україні уперше. Каже, пневматичну зброю придбав, бо переживав за свій російський акцент. Чомусь гадав, що на Волині через це можна поплатитися здоров’ям.

Олександр, затриманий:

- Все може бути. Я міста не знаю. В себе я можу переміщатися всюди. І мені його не треба, бо я знаю свій город відмінно: і де що може бути, і так далі. А тут я вперше. Переживав не за себе, а за дівчину. Можна стрельнути вверх просто - і вже буде результат. А якщо без нічого, мене можуть побити, наприклад, а дівчині можуть зробити дуже багато чого. Правильно? От я і купив пістолет.

Нині боязкого дніпропетровця утримують під вартою. Порушено кримінальну справу. Її фігурантові світить від трьох до семи років ув’язнення.

Олександр Стернічук, Інна Сухо верхова, Луцьк, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.