Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

"Київобленерго" безпідставно відключило світло зразковому сплатнику

16 грудня 2009, 13:26
Дата ефіру/події: Середа, 16 грудня 13:26

Темрява тепер друг не тільки молоді. До редакції "Свідка" звернулися обурені кияни, яким вимкнули світло, начебто, без жодної на те причини. Урядники стверджують: причина - борги. Шукати світлу правду в темних історіях узявся Борис Сачалко.

Андрій Городченко, мешканець м. Києва:

- Січень 2009-го - 54 гривень, лютий, травень, березень.

Андрій показує квитанції, за якими сплатив за електроенергію й дивується, чому вже шостий день мешкає в темряві.

Андрій Городченко, мешканець м. Києва:

- Объяснить, почему у нас нет света. Вот как я объясню это своим пожилым родителям? Квитанции есть. Я виноват, говорят мои родители. Что-то не уследил.

Шість днів тому його донька відчинила двері електрикам. Поки вони копирсалися в лічильнику, подзвонила батькові: що робити? На Андрієву вимогу, щоб техніки показали дівчині бодай один документ, який дозволяє струм від’єднати, прибульці лише посміялися. Документів, начебто, не видали. Господар викликав міліцію. Вона приїхала і склала акт. Чому й досі темно - Андрій з’ясовував навіть у районному відділі "Київенерго".

Андрій Городченко, мешканець м. Києва:

- Он открыл компьютер и сказал: у вас счетчик не работает с 2003 года по нынешний день. Я говорю, как, его мне меняли в прошлом году. А он - ничего не знаю. Давайте договоримся. Я говорю, за что договариваться, я показываю ему все квитанции.

У "Київенерго" поточнюють: лічильник у Андрія справді не працював. 2008-го його поміняли. Коли був зламаний, господар за електроенергію, начебто, не платив.

Віктор Мельников, заступник керівника відділу "Київенерго":

- Прилад обліку, показники не змінюються - електроенергія споживається, споживач платить 18 - 20 копійок на місяць, і не завжди щомісячно, сплачує 10 кіловат за місяць, при чому, перед цим дійсно споживав 150-200 кіловат на місяць.

Тож і нарахували Андрієві за весь той час середньостатистичну плату. Киянин не погоджується: протягом тих років у квартирі, каже, мешкав рідко. А тому й показники такі мізерні. У "Київенерго" перечать, якщо жив на іншій квартирі - давай довідку про те. А про вимкнення струму Андрія попереджали, твердять чиновники.

Віктор Мельников, заступник керівника відділу "Київенерго":

- Кожному споживачу, в тому числі, і в цьому випадку надсилаються попередження або ж повідомлення, що існує попередження або повідомлення, що є заборгованість. Ми його вручаємо або нашому персоналу, під підпис споживачу, або поштовим відправленням рекомендованим листом.

Андрій божиться: жодного попередження, а тим більше, на підпис йому не приносили. Тому про борг навіть не здогадувався. Урядники розводять руками: вони не винні. А ось господар якщо не заплатить - матиме справу з судом. Такий закон. Правозахисники заспокоюють, не потрібно боятися. Феміда з'ясує, чия правда.

Тетяна Монтян, правозахисниця:

- Якщо дійсно є якийсь борг, то, звичайно, цей борг потрібно сплатити і вимагати підключення, якщо борг надуманий - все одно на практиці краще виконати умови, потім вже з ними судитися, розбиратися, писати скарги, бо без світла жодна нормальна людина не може існувати.

Прецеденти, коли позивач виграв у великої компанії, вже були. А такі ситуації із заборгуванням - не новинка для великих міст. Тож якщо ви впевнені у своїй правоті, гайда до суду.

Борис Сачалко, Олександр Кругликов, Олександр Данилов, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.