Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Замети та хуртовини стали справжнім лихом для українських водіїв

17 грудня 2009, 14:38
Дата ефіру/події: Четвер, 17 грудня 14:38

На півдні країни лютує циклон, що сформувався над Чорним морем. Через погіршення погодних умов ДАІвці позакривали головні магістралі: міжнародні автошляхи Одеса-Рені, Одеса-Київ і Одеса-Кишинів. Через снігові замети на Миколаївщині скасували рух транспорту трасою Одеса-Мелітополь. Закрито дороги з Одеси на Овідіополь та Білгород-Дністровський. Замети та хуртовини стали справжнім лихом для водіїв.

Два дні снігової хурделиці в Одесі буквально паралізували рух транспорту. Обмерзлі автомобілі ледь пересуваються, буксують колеса, через завірюху не видно навіть світлофорів. Нехарактерні для південної Пальміри замети й ожеледиця роблять свою чорну справу: сотні автомобілів не встигають загальмувати, то ж різко збільшилася кількість аварій.

Микола Михайлов, перший заступник керівника ГУ ДАІ в Одеській області:

- В городе работает 127 единиц уборочной техники, которая занимается уборкой. И вся дорожно-патрульная служба дорожного надзора, которая работает по контролю по уборке города и оказанию помощи коммунальным службам, переведена в усиленный вариант.

Між тим, водії скаржаться на відсутність снігозбиральних машин. То ж кожен, хто ризикнув виїхати на засніжену дорогу, мав неабиякі проблеми.

Дар'я Челядинова, мешканка м. Одеси:

- Очень тяжело ехать, машину несет вправо-влево, заносит. То есть, если вчера хоть посыпали дорогу, то сегодня - видите, что делается. Я остановилась и сомневаюсь, что смогу тронуться теперь.

Заур Арчаев, мешканець м. Одеси:

- Никто не убирает, еще не видел, чтоб! Я в этом доме живу, еще не видел ни одной машины снегоуборочной, которая была. Хотя бы, в прошлом году хоть что-то пытались сделать, а в этом никто ничего не хочет делать!

Дорожні служби не встигають за стихією. Тож закликають водіїв бути пильними. Радять мати в багажнику трос і лопату - про всяк випадок.

Віктор Кузнецов, керівник ДАІ м. Одеси:

- По мере возможности воздержаться от поездок. Если же поездку перенести не получается, значит, перед выездом убедиться, что на вашем автомобиле установлена зимняя резина. Помнить о том, что тормозной путь при скользкой проезжей части значительно увеличивается. Управляя транспортом, воздержаться от резких маневров, а именно - от набора скорости, от торможения, от маневрирования влево-вправо.

Тим часом, синоптики прогнозують: ближчими днями погода гіршатиме. Слід чекати ще більше снігу та хурделиць.

З Одеси - Оксана Піднебесна, Влад Величко. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.