Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Митники вилучили більше мільйона контрабандних доларів

17 грудня 2009, 13:49
Дата ефіру/події: Четвер, 17 грудня 13:49

Черговий великий вилов на кордоні. Мільйон і чотириста тисяч доларів готівкою везли контрабандисти з України до Росії. Вночі кур’єра затримали на пункті перепуску "Гоптівці", це на Харківщині. Заховані в автомобілі гроші митники та прикордонники знайшли випадково.

Легковик "КІА" приїхав на кордон близько дев’ятої вечора. В салоні, окрім водія, його брат та дружина. Вже потім правоохоронці дізналися: пасажири про спецоперацію не знали: кур’єр-перевізник грошей узяв їх з собою для відведення очей.

Олександр Пивовар, перший заступник керівника Управління СБУ у Харківській області:

- Как мы понимаем из первых процессуальных допросов, двоим членам его семьи однозначно это было неизвестно. Он взял их "в темную", для прикрытия: что вот, едет семья - значит, благополучная ситуация, люди пересекают границу. Безусловно, шоковое состояние. Маленький ребенок 8-летний в семье перевозчика. Он поясняет, дает чистосердечные показания сейчас, работает со следствием.

Гроші мільйонер-контрабандист сховав під обшивкою сидіння. Купюри по п’ятдесят та сто доларів. Прикордонники говорять, водій спочатку хотів проїхати "зеленим коридором", за спрощеною процедурою: мовляв, декларувати нічого. Але його поведінка привернула увагу.

Олександр Задорожний, керівник Харківського прикордонного загону:

- Волнуется, ведет себя неадекватно, что стало причиной того, что с зеленого коридора машина была выведена на красный коридор. Человек волнуется, руки потеют, руки трясутся. Это все видно. Видно по человеку, что что-то где-то, что где-то есть у него какие-то проблемы с законом.

Цей випадок на Харківщині - вже третій за рік. У лютому знайшли чотири з половиною мільйони доларів. У червні - півтора мільйона зелених та стільки ж рублів. В СБУ кажуть: то "брудні" гроші нелегальних пунктів обміну валюти та тіньових конвертаційних центрів.

Віктор Вечер, керівник Харківської митниці:

- У меня на сегодняшний день не имеется такой информации, что кто-то больше, чем правоохранители Харьковского направления, задержали. Здесь у нас, как говорится, 2009 год получился достаточно урожайным.

Правоохоронці жартують: якщо контрабандисти й далі здійснюватимуть такі спроби, дефіцит бюджету Україні не загрожуватиме.

Ганна Силаєва, В’ячеслав Душка, Харківська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.