Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Співробітник слідчого ізолятора хотів пронести "Метадон" у камеру

17 грудня 2009, 11:21
Дата ефіру/події: Четвер, 17 грудня 11:21

Десять років тюрми загрожує співробітникові Київського слідчого ізолятора. Чоловік намагався пронести в камеру наркотик "Метадон". За це він отримав 200 гривень. Працівника СІЗО зловили на гарячому, з пігулками. Столична прокуратура порушила проти нього кримінальну справу. У департаменті виконання покарань узялися наводити лад: за останні три місяці це вже третя справа проти працівників ізолятора.

Як пояснив затриманий, пронести наркотик до СІЗО його попросили невідомі. Подзвонили на мобільний, домовилися про зустріч. У вказану камеру чоловік мав передати "Метадон". Цей наркотик дають наркозалежним під час проходження курсу реабілітації. За роботу працівник ізолятора отримав двісті гривень.

Олексій Науменко, старший помічник прокурора м. Києва:

- Він з ними зустрівся біля гуртожитку, де проживав, отримав від них пакунок, за що отримав винагороду: 200 гривень. І наступного дня скетчем приклеїв собі до куртки.

Затримали спритника співробітники внутрішньої безпеки закладу. В столичному ізоляторі нині проводять ретельні перевірки. За останні три місяці це вже третя спроба передати за грати недозволене. Схожий випадок стався місяць тому. Проте, партія була набагато більша.

Олексій Науменко, старший помічник прокурора м. Києва:

- Він намагався збути 9 мобільних телефонів, більше 5 тисяч гривень. А також наркотичні засоби, як канабіс, ацетильований опій, героїн, кокаїн, і амфетаміни. Це дуже така велика партія, яка була у нього запакована у коробку від взуття.

У столичній прокуратурі говорять: горілкою, наркотиками, грошима та мобільними в камерах вже нікого не здивуєш. Під час перевірок недозволені речі вилучають регулярно. Та їх не меншає завдяки щільним зв'язкам деяких працівників установ з кримінальним світом. Це підтверджують й колишні працівники пенітенціарної системи.

Віталій Ревлюк, колишній співробітник департаменту виконання покарань України:

- Обычно под влияние осужденных попадают либо молодые сотрудники, либо сотрудники, которые работают долго, которые думают, что они уже все знают. Зачастую, к сожалению, те же службы, которые занимаются профилактикой и  предотвращением попадания запрещенных средств в следственные изоляторы, бывают случаи, что они сами покрывают это.

За спробу пронести наркотики в камеру проти працівника СІЗО порушили кримінальну справу. Його звинувачують по двох статтях. За якихось двісті гривень чоловік може сісти на 10 років.

Тарас Білаш, Аркадій Моос. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.