Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На львовського підприємця здійснено озброєний напад

18 грудня 2009, 10:41
Дата ефіру/події: П’ятниця, 18 грудня 10:41

У Львові стріляли в підприємця. Бізнесмен живий, легке поранення. Він і його партнери переконані: це залякування з боку конкурентів. Міліція шукає нападників.

Близько сьомої ранку пан Василь вийшов зі свого під’їзду будинку. Біля брами помітив двох молодиків.

Василь Грабінський, постраждалий:

- Пройшовши метрів 15-20, я почув, що за мною біжать. Фактично, в мене в руках не було нічого, щоб могли там в мене відібрати. Я хотів повернутися, і коли я повертався, почув постріл і біль в руці.

Навздогін підприємцеві зловмисники зробили ще кілька пострілів, та не влучили. А щойно помітили перехожого із собакою - накивали п’ятами. Тим часом, поранений у плече підприємець кинувся до міліції. Згодом він потрапив і до лікарні.

Ігор Трутяк, лікар-хірург:

- Даний пацієнт, про я кого ви питаєте, поступив до нас в абсолютно задовільному стані із поверхневою непроникаючою раною вогнепального ґенезу.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській обл.:

- З якої зброї, поки що невідомо, стріляли. Поки що, відповідно, з місця події вилучена куля, гумова куля. Ймовірно, це був револьвер.

Пан Василь - один зі співзасновників невеличкої фірми, що імпортує в Україну вуглекислоту. Бізнесмен запевняє, що працює прозоро і не має жодних боргів. Натомість погрози чув уже не раз за 4 місяці роботи його підприємства.

Василь Грабінський, постраждалий:

- Попередження щоб ми не займалися цією діяльністю. Були погрози з боку наших конкурентів.

Підприємець і його партнери впевнені: стрілянину організували конкуренти. Хотіли залякати та усунути їх з ринку технічних газів.

Михайло Кузик, бізнес-партнер постраждалого:

- В галузі технічних газів вже був не один момент нападів на подібні компанії, такі, як наша. Було - спалювали автомобілі людям, були напади збройні, погрози по телефону.

А от правоохоронці не поспішають пов’язувати напад із бізнесовою діяльністю постраждалого. Вони порушили кримінальну справу за фактом розбишацтва.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській обл.:

- Якщо в подальшому слідстві виявиться, що це було не тільки хуліганство, а, там, замахом на вбивство, можлива подальша перекваліфікація.

За роки незалежності у Львові вбили дев’ятьох бізнесменів. Жодного винуватця правоохоронці не знайшли.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львів НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.