Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Сильні морози додали роботи МНС: горять дачі та тонуть рибалки

22 грудня 2009, 10:32
Дата ефіру/події: Вівторок, 22 грудня 10:32

У столиці горять дачні будинки й тонуть рибалки. Перші морози додали роботи еменесівцям. Про початок тижня для рятувальників у сюжеті Олександра Дем’янчука.

Попри цупкий мороз пожежникам Дніпровського району мерзнути ніколи. Минулої ночі сталися дві великі пожежі. Обидві на дачному масиві.

З цією боролися кілька годин. Господар охопленого полум'ям будинку залишив увімкненим обігрівача, а сам поїхав. Вранці побачив ось таку неприємну картину. Від води задимлені стіни й дерева нагадують крижані скульптури.

Віктор, дачник:

- Тушили - до 7 часов утра стояли пожарне. Полностью дом выгорел.

Сергій Коновал, заступник керівника Дніпровського РУ МНС м. Києва:

- Господар залишив обігрівач масляний, але виникли чи перебої в електропостачанні, чи, може, несправний обігрівач. Це зараз з’ясовують в лабораторії. Причина - коротке замкнення електрообігрівача.

Із настанням шпарких морозів роботи вогнеборцям додалося, адже скутий кригою Дніпро вабить армію рибалок. Для одного з них цей день ледь не став останнім.

Артур Доня, керівник пожежної частини Оболонського РУ МНС м. Києва:

- На расстоянии около 150 м от берега бултыхается в воде и держится одной рукой за лед рыбак. Сразу взяли две веревки, одели спасательные жилеты и аккуратненько по льду. Толщина льда была всего 4 см. Сначала пошли, а потом подползали.

Поруч потопельника - його колега. Він постійно розмовляє з приятелем, аби той не знепритомнів. МНСівці ж обережно долають сантиметр по сантиметру крихкої криги. Наближатися до ополонки небезпечно.

Артур Доня, керівник пожежної частини Оболонського РУ МНС м. Києва:

- Подносил ему веревочку, рассказал, как замотать. Он сразу намотал себе на руки. Когда намотал на руки, в этот момент пошел под воду, буквально, внатяжку его держали. Подтянули ближе к берегу - начал терять сознание.  Когда я его ложил, лед уже трещал. Вес был двух людей, лед так трещал - думал, что мы с ним провалимся.

Задубілого горе-рибалку витягали на берег на спеціальному брезенті. Від холоду його скрутило. Але він спромігся назвати свою адресу, та запевнити, що більше на зимову риболовлю не піде. Рятувальники не такі категоричні. Радять бути обережними. І дочекатися, коли крига буде бодай 15-20 сантиметрів.

Олександр Дем’янчук. Віталій Савенко. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Хочу рассказать Вам о крупном магазине с товарами для приготовления сыра в домашних условиях. Пластиковые формы для сыра отлично подойдут для приготовления любого вида сыра. Осуществляют

доставку товаров по Украине транспортными компаниями. Купить формы для сыра вы можете на сайте
arti-box com
Антон 18.01.2019, 12:45 ответить
Перезвоните пожалуйста по телефону 8 (499) 322-46-85 , Валерий.
Валерий 02.12.2018, 15:11 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.