Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Черкасах мешканці двоповерхівки живуть під дірявим дахом

22 грудня 2009, 12:54
Дата ефіру/події: Вівторок, 22 грудня 12:54

У Черкасах мешканці старенької двоповерхівки благають про допомогу. Востаннє її ремонтували наприкінці сімдесятих. Улітку цьогоріч міська влада таки надала гроші на реконструкцію. Підрядник зобов'язався закінчити її до початку опалювального сезону, а виконав лише чверть запланованих робіт. Як живеться людям узимку під дірявим дахом - бачили наші кореспонденти.

Пліснява на стелі, підтоплена стіна - Володимир Володимирович показує наслідки останніх опадів. Дах двоповерхового будинку, в якому він мешкає, нагадує сито. Ремонту тут не робили ще з Радянських часів. Що не дощ, то в оселі пенсіонера справжня повінь.

Володимир, мешканець м. Черкас:

- Місця витяжних труб там, де зроблено під труби, поржавіло, залізо погнило, шифер потріскався. В цих місцях коли іде дощ, вода іде на горище.

Двоповерхівка - на балансі міської комунальної служби. Ще влітку міськвиконком запланував ремонт покрівель на таких спорудах. До володимирового даху справа дійшла в листопаді. Робітники не перекрили й чверті, а потім просто зникли.

Володимир Воробєй, мешканець м. Черкас:

- Я вже дзвонив в ЖЕК. ЖЕК каже: ми гроші перерахували підряднику. Люди вийшли на роботу на два дні і знову їх не стало. І вже два тижні немає ніяких дій.

Ремонтувала злощасний дах столична будівельна фірма, вона виграла тендер. Робітників винайняли місцевих. Роман - їхній бригадир. Каже, припинили роботу, бо за неї не заплатили.

Роман Скриніл, будівельник:

- Нам не виплатили частково за перший об’єкт всіх грошей. Ми ждали, ждали. Ми приступили до об'єкта. Але грошей поки що не поступало. Я думаю, тут ЖЕК замішаний.

Голова тендерної комісії перегортає гору паперів. Згідно з угодою столична фірма мала закінчити ремонт іще в жовтні. Аванс міськвиконком давно перерахував.

Павло Карась, голова тендерного комітету Черкаського МВК:

- Початок робіт, кінець. Ось договір, завірений 4 підписами. Аванс перерахований, дах не зробили. То це що, значить, в Держави вкрали 11 тисяч.

Нині Черкаський міськвиконком збирається позиватися до столичної фірми. Мешканці старенької двоповерхівки, тим часом, утеплюють квартири. Адже за прогнозами синоптиків зима буде люта.

Станіслав Кухарчук, Геннадій Ємєльянов, Черкаси, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.