Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Подвійне вбивство, що місяць тому сколихнуло Чернігівщину, розкрито

23 грудня 2009, 10:19
Дата ефіру/події: Середа, 23 грудня 10:19

Тоді невідомі вдерлися до оселі подружжя фермерів й жорстоко з ним розправилися. Спочатку зарізали господиню, потім застрелили її чоловіка. Хто і за що позбавив життя двох людей, знає Андрій Герко.

Про вбивство подружжя першими дізналися сільські механізатори. Як завше, о восьмій ранку вони прийшли до фермера, щоби взяти ключі від техніки.

Володимир, мешканець с. Ядут:

- Полдев’ятого - нікого немає. Світло горить в коридорі, і в хаті горить світло. Двері приоткриті. Я туди - сліди крові. В другі двері - тряпка у крові серед хати і порозкидане все.

Посеред вітальні в калюжі крові механізатори знайшли п'ятдесятитрирічну господиню. Налякані чимдуж кинулися до сільради викликати міліцію.

Сергій Бриль, керівник Центру зв’язків із громадськістю УМВС України в Чернігівській області:

- Жінка була вбита ножем у різні частини тіла. Потім при огляді подвір'я оперативники знайшли господаря. Він знаходився в ямі для ремонту машини.

На неживому тілі чоловіка фахівці нарахували два смертельні поранення: у груди та живіт. Щоби знайти вбивць, правоохоронці розглянули кілька можливих версій злочину, опитали багатьох людей, і поступово дізналися, хто скоїв злочин.

Іван Катеринчук, керівник УМВС України в Чернігівській області:

- Вони були затримані в Києві, тому що нам стало відомо, що після скоєння злочину вони поїхали в Київ і там від нас скривалися, пересижували. Правдиві покази підтвердились вилученням вогнепальної зброї - пістолета Макарова, пристосованого під стрільбу з глушником.

Підозрювані розповіли, як дізналися, що фермери взяли в банку позику на придбання техніки. Міркували недовго: за пістолета і в гості. Двері незнайомцям відчинила господиня. На запитання "де заховані мільйони?" розсміялася: мовляв, хто ж такі гроші тримає в готівці?

Затриманий:

- Ми її схватили і потягнули, і почали заштовхувати її у ванну. Обірвала халат і я упав отак, і наніс лівою рукою два удари в шию з цієї сторони і один удар з цієї.

Все, що знайшли розбійники в хаті - п’ятсот гривень та мобільний. Раптом почули на подвір'ї голос господаря - фермер саме ремонтував авто й гукнув дружину. Зловмисники переступили через заюшене кров’ю тіло жінки й кинулися до гаража.

Затриманий:

- Отак він стояв, а я стріляв. Потом він ішов я ще вистрілив 2 рази. Отут він приблизно був. І потім він уже падав…

Обидва нападники тепер у СІЗО, обом загрожує по п’ятнадцять років ув'язнення. Попри правдиві свідчення, слідчі так і не дізналися, хто повідомив зловмисників про фермерський кредит.

Іван Катеринчук, керівник УМВС України в Чернігівській області:

- Скоріше всього, отримали інформацію від оточуючих людей, які поруч, які з ними спілкуються. Не виключено, що могли отримати і в банку інформацію. Де вони отримали інформацію, ми з’ясовуємо, поки що вони про це не говорять.

Один із підозрюваних колись сидів за крадіжки, інший ніде не працює. Правоохоронці припускають, що ці молодики причетні до кількох інших резонансних злочинів, скоєних 2009- го на Чернгівщині.

Андрій Герко, Ігор Молчанов, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.