Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 9 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Родині з Черкас запропонували зустріти свято на вулиці

29 грудня 2009, 15:35
Дата ефіру/події: Вівторок, 29 грудня 15:35

Новий Рік - на вулиці. Саме так запропонували зустрічати свято родині з Черкас. Сім'ю виселили з квартири судові виконавці. Така сама доля тепер чекає й на сусідів. 13 років тому будинок був гуртожитком будівельної організації. А після реконструкції людям пояснили, що житлова площа їм більше не належить.

Повідомлення про примусове виселення з квартири для Тетяни було немов грім серед ясного неба. Жінка розповідає, право на оселю відстоює в судах не перший рік, але щоб дійшло аж до такого, навіть у страшному сні не уявляла. Попередження від державних виконавців не отримувала. Та коли в обід прийшла додому, побачила вибиті двері, а її нехитрий скарб вже виносили судові пристави.

Тетяна Черненко, мешканка м. Черкас:

- Я просила, щоб підождали, щоб почекали день-два, щоб ми підшукали що-небудь. Вони сказали, що нічого слухать не хочуть. Описали і викинули.

Усі речі Тетяниної родини знаходяться нині в під'їзді - більше складати нема де. Двері колишньої оселі опломбовані. Юристи кажуть: порушення в роботі держвиконавців видно неозброєним оком.

Сергій Костенко, юрист:

- Якщо навіть вдома немає нікого і виконавча служба заходить у квартиру у супроводі понятих, там є якесь майно. Його не виставляють у коридор, а беруть обов'язково на зберігання. Якщо щось пропаде, то хто буде за це відповідати? Звісно, це виконавча служба відповідає. Але ці дії є неправомірними.

Виселення відбувалося на підставі рішення придніпровського господарського суду. У Державній виконавчій службі запевняють: відповідачів попереджали, двері не ламали, а майно люди виносили самі.

Олексина Гайдар, заступник керівника придніпровського відділу ДВС у м. Черкаси:

- Коли почалося примусове виселення, боржники добровільно виселилися. Вони забрали майно, виконавці склали акт, що вони добровільно виселилися. Ключі від квартири передали стягувачу.

Родина Галини Ланецької - наступна в черзі на виселення. 13 років тому за направленням з підприємства разом з Тетяною отримала кімнати у цьому будинку. Тоді це був гуртожиток заводу "Черкасибудматеріали". За кілька років, на час капітального ремонту, людей відселили. Коли роботи добігали кінця, мешканці дізналися: колишні квадратні метри їм більше не належать.

Галина Ланецька, мешканка будинку:

- У нас був безвихідь. Нам в міськвиконкомі сказали, що порушили наше право, і ми маєм право повернутися у наше житло. Но нашого житла не збереглося, і ми зайняли кімнати. У нас був безвихідь тут нас не поселяли, туди нас не приймали. І ми за припискою зайняли вільні квартири.

З 2005-го триває судова тяганина. Підприємство-власник будинку вже вп'яте позивається до Феміди. Кілька судових інстанцій виносили рішення на користь заводу. Апеляційний суд їх скасовував. Офіційно пояснити, чому людей викидають на вулицю, на підприємстві не побажали. Натомість у приватній розмові повідомили: всім пожильцям гуртожитку пропонували альтернативне, але платне житло. Ці дві родини від пропозиції відмовились.

Сергій Одарич, міський голова м. Черкас:

- Шість сімей на пропозиції пристали, і є повними власниками квартир, і раз на місяць виплачують вартість квартир. Дві сім'ї не пристали на ці пропозиції, але за власником гуртожитку безумовно є зобов'язання щодо переселення цих сімей не в гірші умови, аніж були на момент реконструкції.

Нині Тетяна разом з родиною переїхала до помешкання подруги по нещастю. Але за кілька днів і на Галину чекає візит судових виконавців. Як житимуть далі, жінки не знають.

Станіслав Кухарчук, Олександр Таран, Черкаси. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.