Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Водія, що вбив чотирьох людей, засудили на 10 років

30 грудня 2009, 12:49
Дата ефіру/події: Середа, 30 грудня 12:49

Водія "Лексуса", що вбив чотирьох людей, засудили на 10 років позбавлення волі. Крім того, його зобов’язали відшкодувати моральні збитки. Та постраждала сторона все одно не задоволена правосуддям. Чому - з'ясовували наші кореспонденти.

Останнє судове засідання. Свідки розповідають, що бачили того страшного дня. 31 липня на вулиці Винниченка у Чернівцях "Лексус" збив на смерть трьох дітей та жінку. Водій був п’яний. Адвокати підсудного наполягають: швидкість авто не перевищувала 60-ти кілометрів за годину.

Роман Максименко, адвокат підсудного:

- Исходя из следа торможения, скорость движения автомобиля "Лексус" была 58,6 - 61,2 километров в час.

Віталій Шевченко, батько загиблих дітей:

- Там була швидкість всі 180 км в годину. Тому що, по перше, за результатами експертизи всі получили удар в праву сторону. Доросла жінка Альона отримала удар в голову теж у праву сторону, тобто, вона не чекала цього удару, ніхто не чекав і не перелякався. Якби він їхав 50 - 60 кілометрів, якби загальмував, то вони мали обернутися в його сторону, а вони навіть не подивилися.

Судячи з вироку, розповіді адвокатів не надто переконали суддів. Тож часу поміркувати над тим, що сталося, у водія буде вдосталь.

Григорій Попов, суддя:

- Суд засудив: визнати винним Заплацинського Сергія Миколайовича і призначити йому покарання в 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 3 роки.

У Віталія та Алли в тій аварії загинули двоє дітей. Василь Ватаман втратив дружину й сина. Люди й досі не оговталися від пережитого. Вважають - покарання зам'яке.

Алла Шевченко, мати загиблих:

- 10 років - це замалий срок, дуже замалий. За одну людину дають 15 років, а він вбив чотирьох і вбив холоднокровно.

Десятирічна мандрівка до буцегарні - не єдине, що чекає на вбивцю за кермом. Він заплатить не тільки роками життя а й грошима: суд зобов'язав відшкодувати родинам загиблих сімсот тисяч гривень.

Світлана Флікян, Андрій Соколовський, Чернівці, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.