Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Юра Гриценко, 6 років. Лікування продовжується

30 грудня 2009, 13:42
Дата ефіру/події: Середа, 30 грудня 13:42

Єдиний син, єдина надія. "Свідок" уже розповідав історію маленького Юрка Гриценка. Його захворювання крові можуть вилікувати тільки закордонні фахівці за великі гроші. Частину вже зібрали. Зокрема, завдяки глядачам.

Одне життя на двох. Коли повільно помирає рідна кровиночка, з останніх сил намагається триматися матуся. Шестирічний Юра Гриценко хворіє на мієлодиспластичний синдром.

Ірина Гриценко, мати хворого хлопчика:

- Синюшные ноги, шейка. Я обратилась на консультацию, и нас сразу положили в больницу. У нас очень, очень низкие тромбоциты.

Вони - завсідники лікарні. Бувають там раз на тиждень. І так протягом півтора року. Та попри всі випробування хлопчик не втрачає сили духу. Він збирає власну колекцію автомобілів.

Євген Рибаков, волонтер:

- Я думаю, он вырастет либо гонщиком, водителем, либо механиком.

Юра Гриценко, хворий хлопчик:

- "ВАЗ", "шестерка", "Форд", "Порше".

Щоб ось так і далі Юрко продовжував перераховувати та збирати машинки, ніяких грошей не шкода.

Ірина Гриценко, мати хворого хлопчика:

- Мы проходили курс иммуноглобулина, на него лекарства рассчитываются от веса ребенка. Вот, нам шесть лет, курс обошелся в 22 тысячи гривен, а надо три курса.

Але що робити, коли тих грошей просто немає. Для родини з Київщини ці суми - просто космічні. Щоб вилікувати хлопця, потрібно мінімум сто тисяч євро. Така ціна пересадки кісткового мозку. Родичі ж як донори Юркові не підходять, тому операцію треба робити за кордоном. Гриценків готова прийняти Польща. Вони стали ближчими до одужання на п'ятдесят сім тисяч євро. Зокрема, завдяки глядачам "Свідка". Та до заповітної сотні ще далеко.

Ірина Гриценко, мати хворого хлопчика:

- Звонят, откликаются, перечисляют деньги. Как от 50 грн., так и тысячу: у кого сколько есть. Очень приятно, что люди не черствые на данный момент. Хочу поблагодарить женщину, она сама киевлянка, вот 25-го числа, она на наш счет перечислила 78 тысяч гривен, за что большое ей спасибо.

Євген Рибаков, волонтер:

- Люди откликаются, это факт. В основном, от помощи вашего канала.

На Новий рік Юрко знову замовив машинку. Яку - секрет не відкриває. А ще, це він потай через маму передав, що дуже хоче одужати. Після новорічних свят вони збираються вперше відвідати клініку в Польщі. Ляжуть на обстеження, підтвердять діагноз, і почнеться процедура пошуку донора у світовому банку. Триватиме, щонайменше, місяць. А потім, були б гроші, й сама операція.

Олена Ткаченко, Віталій Савенко, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.