Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Криму засудили двох торговок людьми

30 грудня 2009, 15:56
Дата ефіру/події: Середа, 30 грудня 15:56

А в Криму засудили двох жінок, що організували канал торгівлі людьми. Вони вербували кримських дівчат для роботи в Еміратах і Туреччині. Злочинців викрили рік тому і весь цей час тривало розслідування та судовий процес.

Дівчатам обіцяли роботу в турфірмах та салонах-магазинах. Вербувальники казали: там потрібні фахівці зі знанням російської. Їхали радо, адже своїх жертв злочинці обирали серед сиріт, матерів-одиначок та малозабезпечених. Витрати на оформлення документів для виїзду за кордон організатори брали на себе. Борг дівчата мали повернути пізніше.

Постраждала:

- По приезду в Эмираты документы у меня забрали, таксист отвез на незнакомую квартиру, под угрозой физической расправы заставили заниматься проституцией. Деньги забирали хозяева.

Секс-рабині сказали: її борг - аж 20 тисяч доларів. Тільки через сім місяців їй вдалося повернутися на батьківщину.

Володимир Іршенко, заступник керівника Симферопільського прикордонного загону:

- В поле зору оперативних працівників нашого відділу потрапили декілька осіб, які вербували, здійснювали підбір і відправку в Арабські Емірати молодих жінок на території Криму. Послідовні дії в цьому році дали можливість виявити як українського організатора, так і російського співорганізатора.

Людоловами виявилися 35-річна мати-одиначка з Євпаторії та 39-річна росіянка, яка раніше мешкала в цьому місті і з юного віку заробляла проституцією. Кожна мала свої обов'язки: українка підбирала дівчат, росіянка вивозила їх у Росію і далі - на Схід. В Еміратах жінок зустрічав колишній росіянин, нині громадянин цієї країни. Прибуток прямо залежав від краси майбутніх секс-рабинь.

Іван Похилько, заступник керівника управління ГУ МВС в АРК:

- За одну завербованную девушку ей обещали от 700 до 2000 долларов США в зависимости от внешних данных "товара". При задержании одного из членов преступной группы в ходе обыска были изъяты черновые записи, в которых фигурант заранее даже распланировал расход денежных средств, которые планировал получить от продажи тех девушек, которые были подобраны.

Росіянку затримали на гарячому - саме вивозила чергову партію живого товару. Водночас, коли до купе московського потяга увійшли прикордонники, у двері євпаторійської оселі її подільниці постукала міліція. А вже в грудні 2009-го Євпаторійський районний суд оголосив вирок.

Володимир Іршенко, заступник керівника Сімферопольського прикордонного загону:

- Організатори притягнені до кримінальної відповідальності на 5,5 та 6 років. Суворе покарання без випробуваного терміну і відстрочки покарання.

Світлана Скляренко, Юрій Ламзін, Крим, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.