Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 8 липня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Правоохоронці шукають потерпілих від крадіжок столичного квартирника

11 січня 2010, 14:53
Дата ефіру/події: Понеділок, 11 січня 14:53

З вашої оселі зникли гроші, мобільні чи ноутбуки? Тоді наступний сюжет - для вас. У Києві спіймали квартирного злодія, що вдавав працівника газової служби. За кілька місяців він обікрав більше сотні помешкань. Стільки злодій згадав. Міліціонери ж шукають іще постраждалих. Детальніше - в сюжеті Бориса Сачалка.

Затриманий:

- Я купив корочку від посвідчення і оформив його власноручно, тобто, наклеїв власноручно фото, печатки вирізав з бумаг.

Так починалася його історія. Двічі засуджений вирішив на кілька місяців стати газівником.

Затриманий:

- А бувало, що якщо я підхожу до дверей і мені кажуть: "немає нікого вдома, нікого нема, я не відкрию", я кажу: "шановна, я вам зараз просто можу на три години відключити газ" - і люди відкривали.

А далі - все за сценарієм. Одразу просив показати газові книжки. Коли люди їх шукала, крав.

Правоохоронець:

- Коли потерпілі відволікалися буквально на хвилину-дві, він забирав мобільні телефони, ноутбуки і після цього спокійно виходив з квартири.

Мобільні телефони, ноутбуки, золоті прикраси. Якщо цього злочинець не бачив, фантазував. Розповідав усе, аби тільки потрапити на кухню або в кімнату. Чи то так переконувати вміє, чи то люди такі наївні, але вірили.

Затриманий:

- Казав, що протягом неділі вам буде заміна газової плити безкоштовно, оскільки перед виборами іде акція.

Близько шести десятків квартир щодня, зізнається злодій. Оббирав і елітні будинки в середмісті столиці. За кілька місяців обікрав стільки, що вже не пам’ятає, скільки й де.

За день - тисячі гривень. Якщо не більше п’яти сотень, чоловік уважав, що лише час змарнував. За кілька місяців псевдогазівник міг купити машину, але не купив. Гроші витрачав на нічні розваги. Щоправда, вкрасти вдавалося не завжди. Якщо господар не відходив ні на крок, злодій ішов із квартири із порожніми кишенями. Погорів псевдогазівник через дріб'язок: коли оббирав чергову оселю, не помітив дівчини, що спала на ліжку під покривалом.

Затриманий:

- Я підійшов до сумки, взяв гаманець, і тут я відчув, що з правого боку щось біля мене рухається. Я не надав цьому значення, я подумав, що, може, це собака, кішка. Але, виявляється, це була людина. Вона зізскакує з ліжка - і давай бігти за мною. Ну, я вискакую, і вийшло так, що мій саквояж і всі документи, і всі заяви залишилися на кухні.

Після цього його затримали. Злодій зізнався, що скоїв сто п’ятдесят крадіжок. Це лише ті, що згадав. Міліціонери чекають іще спогадів.

Борис Сачалко, Олександр Кругликов, НТН.

 

Якщо ви стали жертвою цієї особи - звертайтеся за телефонами: 452-28-12, 452-28-06 або 452-28-13.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.