Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Сумщині згорів Свято-Покровський храм

11 січня 2010, 14:43
Дата ефіру/події: Понеділок, 11 січня 14:43

А на Сумщині ущент згоріла дерев’яна церква. Свято-Покровський храм востаннє прийняв вірян на Різдвяну службу. Люди з благословенням розійшлися по домівках, а за кілька годин будівлі не стало. Чому зайнявся дім Божий, з’ясовувала Оксана Москаленко.

Оксана Москаленко, кореспондентка:

- Півтора століття Свято-Покровська церква села Кам’яного приймала вірян. Люди зібралися і сьогодні на вранішню службу. Гадали, прийшли до Бога, а опинилися на згарищі.

Церква зайнялася близько першої ночі. За лічені хвилини вогонь піднявся дерев’яними стінами аж до дзвіниці. Пожежну викликали, але запізно.

Ніна Макаренко, секретар Кам'янівської сільської ради:

- Побачити на очах, як палає, і останнє, що залишилося перед очима - хрест на дзвіниці, який впав останній. Наче в душі щось обірвалося, страх. Йшли люди, односельці, всі зі сльозами на очах.

Отець Михайло правив у церкві продовж останніх 20-ти років. Тепер споглядає, як на залишках вівтаря працюють рятувальники. Від горя священик неговіркий.

Отець Михайло, настоятель Свято-Покровської церкви:

- Деревянная была церковь, хорошая, красивая. Я сейчас ничего не могу сказать.

Пані Галині - 74. У церкві хрестилася, сюди, до святої купелі, приносила дітей і онуків. На згарищі плаче й гадає, звідки прийшло лихо.

Галина, мешканка с. Кам'яного:

- Дуже петарди стріляли. Мене це волнує. Може, дурачкам знадобилося пошуткувати. Або комусь знадобилось ікони вибрати та сліди скрити.

МНСівці обіцяють дати власні висновки продовж 10-ти днів.

Олександр Дудченко, керівник пожежної частини м. Лебедина:

- У даний час проводяться слідчо-оперативні заходи, щоб встановити причину пожежі і матеріальні збитки. Протягом 10 діб, думаю, причина пожежі встановиться.

Наступного свята, Водохреща, селяни зберуться на службу до шкільної майстерні. Кажуть, спільною молитвою проситимуть Бога про нову церкву.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.