Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Чи можливо покохати засудженого?

13 січня 2010, 13:26
Дата ефіру/події: Середа, 13 січня 13:26

Обранець - за ґратами, наречена - на волі. Таких любовних історій в інтернеті дівчата розповідають багато. Здебільшого, із щасливим забарвленням.

Відверті зізнання серед подруг. Але подруги вони тільки віртуально. Дедалі більше спілкуються в інтернеті. Радять одна одній. Бо шлях собі обрали в житті непростий: їхні другі половинки відбувають покарання у місцях не таких далеких.

Наталя, 26 років:

- Я познакомилась со своим любимым, когда он уже сидел! Как-то получилось, что мы стали созваниваться, переписываться по смс, и я решила поехать на короткое свидание. Никогда не забуду его глаза, когда мы увиделись! Сидели, разговаривали, на прощание поцеловались!

А далі - передачі до в’язниці, нічні дзвінки, сумування. Таких історій на цьому форумі чимало. Пишуть і з Росії, і з України. Більшість - про шалене кохання.

Юрій Ірхін, психолог:

- Любовные отношения такого рода, в том числе, и семейные, они очень устойчивые. Почему - они являются кристаллизованные, то есть, чистой воды. Из всех отношений остается только любовь, исключается момент обыденности, бытовухи, быта и тому подобное.

Та й засудженим таке спілкування потрібне. Спеціалісти кажуть: здебільшого пишуть не заради розваг. Прагнуть бути коханими. У цьому засуджених підтримує й адміністрація в’язниці.

Едуард Багіров, правозахисник:

- Это означает, что он укрепляет социальные связи, что он, выйдя на свободу, не будет совершать преступления, у него есть смысл жизни, цель жизни, есть жена.

Ось так виглядають анкети, що їх заповнюють охочі до листування з жінками. На цьому сайті їх можуть розмістити родичі або знайомі ув’язнених. Чоловіки пишуть коротку інформацію про себе. А ще багато відомих цитат, вірші.

Юрій Ірхін, психолог:

- Человек, сидящий в заключении - он же не говорит, что он, вообще-то, негодяй, и совершил преступление, потому что отморозок. Нет, как правило, сопридумывается другая легенда, что была тяжелая жизненная ситуация, я не смог найти выход, и совершил чуть ли ни геройский поступок.

Так створюється майже ідеальний образ чоловіка. Тим більше, що спілкується пара не часто. Приміром, засуджені мають право на коротке побачення раз на місяць. Триває воно годину. І через скло. Таке кохання може тривати роками.

Юлія, 19 років:

- Я 3 года назад познакомилась с мужчиной, он отбывает наказание. Общаемся. Ему уже стукнуло 36 лет. Ждать осталось еще 2,6.

Одружуватись, здебільшого, не поспішають. Із всієї кількості засуджених на такий крок зважується відсотків десять. Треба сильно любити, щоб побратися у в’язниці, кажуть фахівці. Дійство це не з романтичних.

Едуард Багіров, правозахисник:

- Свидетелем, как правило, выступает начальник отряда или представитель администрации, в маленькой комнатке, без всякого торжества и музыки. Запрещается употреблять алкогольные напитки, даже шампанское, нельзя носить золотые изделия, и осужденные умудряются из бронзы сделать кольца, и шлифуют их так, что почти под золото.

Проте, потім молодята три дні можуть провести разом. У маленькій кімнатці з ґратами. Головне, щоб за ці кілька днів не розчаруватися в чоловікові, бо ідеальний образ з реальним може не співпасти.

Юрій Ірхін, психолог:

- То есть, 90% таких браков, при полном схождении, при налаживании бытовых отношений, уже не любовных, а бытовых, как правило, уже распадаются.

Може, це й на краще, переконують фахівці. Адже кінець історій тюремного кохання часто схожий. Своїх коханих дівчата чекають знов і знов - з чергового ув'язнення.

Олена Ткаченко, Олександр Мироненко, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.