Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 8 липня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Луцьку затримали 30-річного сироту-крадія

13 січня 2010, 13:20
Дата ефіру/події: Середа, 13 січня 13:20

В Луцьку затримали чоловіка, на карбі якого - 15 кримінальних епізодів. Тактика лиходія була простою: "гастролювати" від одного помешкання до іншого, і за чималі гроші пропонувати господарям пожильця на невизначений термін.

Хочеш їсти - кради! Цьому принципу 30-річний Віктор вірний з дитинства. Вихованець інтернату, сирота, тричі сидів за дрібні крадіжки.

Віктор, затриманий:

- Я вийшов з інтернату, а батьків нема. Мати латишка, батько - поляк. Де їх шукати - нема для того часу. Мені треба було десь жити. Для того, щоби працювати, треба десь жити. Мороз, холод. Я звернувся до керівника облдержадміністрації - мені там взагалі відмовили. Туди-туди… в міську раду пішов. Там говорять: напишіть заяву. Та яка заява? В мене нема де жити. Поможіть мені. Все, в мене зрив пішов.

Зо два місяці оббивав пороги в пошуках житла. В чергове зірвався, коли затримали виплату допомоги з інвалідності. Маючи кілька гривень та реальну перспективу не сьогодні - завтра залишитися ще й без хліба, вирішив знову стати злодієм. До справи підійшов творчо.

Віктор, затриманий:

- Такий випадок був: я заходжу в квартиру, а хазяїн то є, то нема. Бачу - лежить, я починаю брати. Беру - і все. Якщо хазяїн виходить, я говорив: вибачте, будь ласка, говорять, що ви наймаєте на квартиру. Якщо да, то да, а ні - то ні. І я зрозумів, що таким чином, шляхом вільного доступу, можна викрадати. Якщо вийдуть, то я просто скажу, що у вас можна зняти квартиру. Якщо ні, то покаже, де. Таким напрямком я і йшов.

За виторг з поцупленого, а це - переважно, ювелірні вироби, мобільні телефони - і квартиру в Луцьку зняв, і гардероб поновив. А от погорів задурно. Під час "гастролей" міською багатоповерхівкою в одній з осель натрапив на дільничного інспектора. Причини свого візиту пояснити не зміг, ще й намагався дати драла.

Олег Плазовський, керівник сектора Луцького МВ міліції:

- Даний громадянин скоював крадіжки особистого майна громадян під приводом винаймання житла. Тобто, чоловік приходив, просив йому показати квартиру, і під час цього щось із квартири викрадав. Або міг знімати квартиру, і там кілька днів поживши, викрасти цінні речі, і зникав з квартири. Наразі даний чоловік затриманий, знаходиться в нас в ІТТ. На сьогодні порушено кримінальну справу, є в провадженні понад 15 епізодів.

Злодієві світить до п’яти років ув’язнення. Та, схоже, перебуванням за ґратами Віктор особливо не переймається. Каже, пересидіти економічну кризу на шиї у держави куди ліпше, ніж самотужки на волі. Ще й проблем з житлом та харчуванням не буде.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Луцьк, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.