Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 30 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Миколаївщині 5-річний хлопчик помер від материних побоїв

18 січня 2010, 09:06
Дата ефіру/події: Понеділок, 18 січня 09:06

Гнів матері, чи повільна смерть? П’ятирічний хлопчик із Миколаївщини обрав друге. П’яна жінка вирішила провчити сина за неслухняність залізною палицею по голові. Малюк кілька годин стікав кров’ю і ховався від неньки.

П’ятирічний Михайлик народився у невеличкому селі Богомазах - це поселення для колишніх в’язнів. Батьки одружитися не встигли, чоловік загинув в автокатастрофі ще до народження сина. Самотня мати швидко перетворилася на гульвісу та п'яничку.

Валерій Щербак, заступник керівника Новобузького РВ міліції:

- Жінка ніде не працювала, вела аморальний спосіб життя, постійно перебувала у зв’язках з особами, які відбували покарання за раніше скоєні злочини.

Жінка народжує ще двох дітей. Чоловіка немає. Малюки дедалі частіше залишаються одні. За старшого п’ятирічний Мишко. Мати зачиняла малечу в будинку й зникала. Коли на годину, а коли на добу. Того дня повернулася пізно і п’яна. Малі гомоніли й сварилися - по-дитячому. Старшого сина жінка вирішила провчити - залізною палкою по голові.

Затримана:

- Я хотіла по сракі його вдарить, а він головкою повернувся, і я попала по голові. Він упав. Я його витягнула, побежала на вулицю, сразу снігом, цей сніг йому на голову.

Кров не зупинялася. Та страшнішим за рану для хлопчика був гнів рідної людини. Малюк боявся матусі, а тому кілька годин ховався під диваном. Жінка спохопилася, коли дитя вже майже не дихало. Сусіди побігли до правоохоронців.

Микола Кононець, оперуповноважений Новобузького виправного центру:

- Прибіг месний житель і сказав, что у Світлани, що живе тут, дитина при смерті з пробитою головою. Я завів машину, під’їхав до неї додому. Вона винесла закутану дитину в одіялі, і ми бистро поїхали на Баштанську лікарню. Ми предварительно зв’язалися с МЧС, вже ждали врачі.

Лікарі констатували смерть. Хлопчик помер дорогою. Молодші братик і сестричка про трагічну смерть Михайлика не здогадуються. Поки вони в лікарні. Тут затишно й весело - часті гості, подарунки. Трирічний Денис усміхається й охоче спілкується.

Денис, син затриманої:

- А це рядом з тобою хто?

- Лариса.

- А хто вона тобі?

- Сестричка.

- Сестричка, меншенька?

- Да.

- А мама твоя де?

- В магазині.

Діти знову чекають на повернення своєї матері. Але для них вже готують іншу домівку.

Евген Рябий, прокурор Новобузького району:

- Відповідно до вимог статті 159 кримінально-процесуального кодексу, слідчим направлено до служби у справах неповнолітніх подання щодо влаштування цих дітей до установи для дітей.

За ґрати з Богомазів потрапляють часто. Можливо, тому в селі немає й двохсот душ. Цього разу поселення втратило одразу чотирьох мешканців. Правоохоронці сподіваються, що принаймні двоє молодших сюди вже ніколи не повернуться.

Інна Дудченко, Владислав Гнатенко, Миколаївська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.