Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Луганській лікарні вибухнув балон з киснем

19 січня 2010, 10:26
Дата ефіру/події: Вівторок, 19 січня 10:26

П'ятеро загиблих, четверо - врятованих, доля багатьох пацієнтів і медичних працівників луганської міської лікарні №7 досі невідома. Саме там о дев'ятій ранку пролунав страшний вибух. В епіцентрі могли бути 22-оє людей. І вже відомо: через недбальство під час транспортування вибухнув кисневий балон.

Гуркіт пролунав на четвертому поверсі у відділі реанімації. Вибухова хвиля вибила стіну й пошкодила перекриття. Від цього частина четвертого поверху впала на третій, а потім усе це обвалилося на другий. Пані Лариса бачила весь жах на власні очі. Від страшної картини досі не може прийти до тями.

Лариса Черкасова, свідок:

- Ну, если стена упала с третьего на второй этаж. Как вы думаете, там что-то будет? Я, любопытная баба, сначала там стояла, потом здесь. Там мужчину вынесли. Я думала - мертвый, а он живой. Женщина вся в крови. Ужас!

Скільки людей було в епіцентрі вибуху - ніхто сказати не може. Припускають: від двох десятків до двох сотень. Еменесівці намагаються з'ясувати точну кількість постраждалих, використовуючи лікарняні списки. Деякі люди на свої прізвища відгукуються з-під завалів.

Манголіс Пілавов, перший заступник Луганського міського голови:

- Работают спасатели, горноспасатели. Есть звуки из-под завала. Слышен женский голос, и работают все силы, чтобы ее из-под завала вызволить.

За попередньою інформацією, вибухнув кисневий балон у відділі реанімації. Чому він опинився у приміщенні, з'ясують слідчі.

Юлія Тимошенко, прем’єр-міністр України:

- Транспортування цих балонів здійснювали працівники, які, по оцінкам МНС, могли або вдарити ці балони, або допустити змішування з масляничними речовинами. Причина - недбалість в транспортуванні балонів з киснем.

Експерти припускають, що жертв може бути 15-20. До Луганська їдуть рятувальники з Донецька. Вони мають визначити ступінь пошкодження самої будівлі й те, чи можна її використовувати надалі. Прокуратура Луганської області порушали кримінальну справу за фактом вибуху балону з киснем в лікарні. Винним загрожує до 7 років позбавлення волі.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганськ, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.