Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ґвалтівник у минулому знову взявся за старе

19 січня 2010, 11:57
Дата ефіру/події: Вівторок, 19 січня 11:57

На Рівненщині ДАЇвці затримали уродженця Російської Федерації, що відсидів у минулому 11 років за зґвалтування. Після покарання чоловік не покаявся, і взявся за старе. Тепер слідчі мають заяви від двох постраждалих, втім, упевнені, що їх більше.

Викрити небезпечного зловмисника оперативникам допомогла 25-річна Юлія. Жінка, яку збоченець завіз червоними "Жигулями" до лісу, зуміла вирватися та сповістити міліцію.

Степан Рубель, керівник Костопільского РВ міліції:

- Вона його зупинила, щоб він її підвіз. А тоді далі він почав застосовувати заходи фізичного впливу: застосування ножа, скручування рук, різних предметів з метою зґвалтування.

Олександр Токарчук, водій маршрутки:

- На повороті в с. Велика Любаша бачу - ця четверка лежить на обочині вже. Ну, і я дальше почав рухатись, повернув вліво, в сторону Любашівки. Через метрів 150 вибігла дівчина, і прямо біжить під автобус. Вибігла з лісу, в неї були руки зв’язані проволокою, одного сапожка не було в неї. Вся замерзша була.

Водій відвіз жінку додому й викликав міліцію. Правоохоронці рушили на пошук червоної ВАЗівки з транзитними номерами.

Михайло Корейко, інспектор відділу ДАІ Костопільского району:

- На одній з вулиць Костополя ми помітили автомобіль, який по ознакам, по кольору, по транзитних номерах походив на розшукуваний. Автомобіль нами був зупинений. Водій почав себе неадекватно поводити, питання почались - причина затримання. Йому пояснили, що підозрюється в скоєнні злочину.

Потім слідчі з’ясували: Юлія не перша жінка, яку намагався зґвалтувати затриманий.

Степан Рубель, керівник Костопільского РВ міліції:

- Є заява, проведені певні заходи по перевірці цього факту, і вони фактично знайшли своє підтвердження. Зараз слідчим винесено постанову про порушення кримінальної справи по другому факту. Те саме, кримінальні справи будуть об’єднані в одне провадження.

Підозрюваний - 40-річний уродженець Росії, що опинився на Рівненщині після відсиджування в Кіровоградській області.

Степан Рубель, керівник Костопільского РВ міліції:

- Ця особа раніше судима розбійний напад, замах на зґвалтування до 12 років позбавлення волі. В Костопіль він потрапив після заміни йому терміну на 1 рік і 24 дні з іспитовим терміном за рішенням суду.

Правоохоронці перевіряють, чи причетний затриманий до скоєння інших аналогічних злочинів. І додають, якби постраждалі не зволікали з поданням заяв до міліції, слідству було б легше.

З Рівненської області Тетяна Корпусова, Дмитро Шамшин, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.