Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Волині 10-місячне немовля померло від алкоголю

21 січня 2010, 09:03
Дата ефіру/події: Четвер, 21 січня 09:03

На Волині бабуся так доглядала 10-ти місячну дівчинку, що спровадила її на той світ. Жінка вдалася до експерименту. Аби немовля менше турбувало плачем, напоїла його самогоном. Після такого частування маля не прожило й доби.

В одній із садиб села Квітневого - жалоба. На столах і стінах фотокартки маленької Вікторії, котра, як гадали донедавна, померла від свинячого грипу. У дівчинки раптово підвищилася температура, у легенях заклекотало. Немовля так і не вийшло зі стану коми. Те, що вона алкогольна - ні батьки, ні лікарі не підозрювали.

Василь Карпюк, Щуринський сільський голова:

- Не чекав, що від такого вона померла. Говорив зразу з бабцею, цією, що зараз підозрюється. Каже, що дитина була здорова. Звечора ще гралася, а зранку захворіла і змушені були везти у лікарню.

На причину смерті дитини вказали результати судово-медичної експертизи. Районна міліція отримала їх лише через два місяці після трагедії. Немовля занапастив етиловий спирт. Де він узявся того дня в хаті, й як потрапив до стравоходу дівчинки, правоохоронцям розповіла її бабуся.

Сергій Сасовський, керівник сектору Рожищенського РВ міліції:

- Скористалась тим, що мама і батько були відсутні, здійснюючи догляд. А в дитини прорізалися зуби. З метою, заспокоїти дитину у вечірній час долила певну кількість самогонки, яку придбала у тому ж селі, безпосередньо в пляшку, яку дала споживати дитині.

Сама Леоніда Олександрівна твердить інше: мовляв, у міліції натисли - тому й оббрехала себе. Насправді ж, не винна. То молоді батьки поїли малу краплями на спирту.

Леоніда Івчук, підозрювана:

- Вона брала в чай і капала. Я там не бачила, скільки вона капала, але капала часто. Бо вона покашлювала. Потім перестала мала кашляти. Але ось останній раз - знову капнула. Я ж кажу: може, від капельок тих - хто його знає. А ще кажуть, від прививки: не треба було давати три підряд прививки.

Якщо не краплі занапастили немовля, то материнська байдужість, точно, - додає чоловік підозрюваної. Онучка часто хворіла, недоїдала і взагалі про неї дбала лише бабуся.

Леонід Івчук, чоловік підозрюваної:

- Вона навіть не давала їй ссати груди. Кажу, доця, йди видої хоч корову. Каже, я не буду, бо не вмію. Їсти малій не варила, без кінця баба варила їсти: картопелька чи кума привезе сметани. Я її ніколи не бачив біля плити. Ніколи.

Та щойно вимкнули відеокамеру, старенька зізналася: вона таки підлила до дитячого чаю оковитої. Каже, коли не початий край роботи, в селі так чинять, щоби приспати немовля і встигнути попорати господарство.

Василь Карпюк, Щуринський сільський голова:

- Не знаю. В мене самого діти росли, і такої практики в нас немає, щоби дітям давати спиртне. Це - категорично заборонено.

Тепер батьки мешкають в іншому селі і знову чекають на поповнення. А ось бабця чекає суду.

Олександр Стерничук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.