Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Депутат Харківської райради побився з правоохоронцями

22 січня 2010, 10:42
Дата ефіру/події: П’ятниця, 22 січня 10:42

До відділку міліції, а потім до лікарні потрапив депутат Харківської райради. Правоохоронці стверджують: обранець побив дільничних інспекторів, яких викликали його сусіди. Бо сім’я аж надто гучно святкувала Водохреща. Депутат каже, нікого не чіпав. Сам став жертвою нападу.

Через невеликий маєток в елітному районі Харкова депутат уже кілька років свариться й судиться з сусідами, своїми родичами. Ділянка ласа: сотка тут коштує не одну тисячу доларів. Сусіди розповідають, що поводиться сім'я агресивно. Того вечора, відсвяткувавши Водохреща, навіть сокиру у вікно кинули.

Зоя Турчина, свідок:

- Шашлыки здесь жарили и, конечно, пили спиртное. А в 17:00 стук страшный в дверь с угрозами. Мы, конечно, не открываем. Через некоторое время после этого слышим - полетели окна наши. Топором в окно бросили. Разбили окно и чуть не попали в голову этим топором моему племяннику.

Люди викликали міліцію. На дільничних, що прибули, депутат і його син накинулися з кулаками.

Зоя Турчина, свідок:

- Били милиционеров, и ногами топтали.

Правоохоронці були змушені застосувати газові балончики й кайданки.

Сергій Денисенко, керівник Київського РВ міліції м. Харкова:

- Під час спроби міліціонерів приборкати громадян, які вчинили сварку, останні почали лаяти дільничних грубою нецензурною лайкою, та нанесли їм декілька ударів руками та ногами в обличчя та по тулубу, чим спричинили тілесні ушкодження дільничним інспекторам міліції. По відношенню до нападаючих були застосовані спецзасоби.

Сам депутат нині в лікарні. Розповісти власну версію подій він згоден, тільки медики до нього не пускають. Кажуть, інтерв’ю зашкодить лікуванню. Під час телефонної розмови Ігор Уманець запевняє: усе було не так, як стверджують міліціонери. Били його, а не він.

Ігор Уманець, депутат Харківської райради, телефоном із лікарні:

- Вдруг - открывает дверь, внутрь заходит участковый. Старший лейтенант Зарко. И ни с того, ни с сего - матом-перематом на меня. Дверь была открыта, сзади него стоял его напарник. Он к нему поворачивается и говорит: "Ну, тогда что? Будем хватать". Сразу, ни с того, ни с сего, мне баллончиком в лицо двинули. Потом вытащили меня на улицу, кинули на снег.

Пацієнта лікарі обіцяють виписати за кілька днів. Не чекаючи одужання, депутат поскаржився на міліцію у прокуратуру. Його заяву там об’єднали з протоколом затримання від райвідділку. Обидві скарги занесли до однієї справи.

Ганна Силаєва, В’ячеслав Душка, Харків, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.