Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Ніжині знешкодили банду квартирних злодіїв

22 січня 2010, 11:54
Дата ефіру/події: П’ятниця, 22 січня 11:54

Двоє колишніх тюряжників та їхня поплічниця налагодили справу як конвеєр - за добу оббирали кілька квартир.

Одразу після Новорічних свят мешканців Ніжина просто ошелешив шквал зухвалих квартирних крадіжок. За одну добу тут грабували по три-чотири квартири.

Володимир Бойко, перший заступник керівника Ніжинського МВ міліції:

- Аналіз скоєних злочинів дозволяв сказати, що усі вони скоєні однією групою, яка нараховувала щонайменше три особи. Одним способом з використанням спеціального інструменту та навіть технічних засобів.

Поживою крадіїв ставали як крупні суми грошей і вироби з дорогоцінних металів, так і дріб'язкові речі громадян. Не гребували злодії й документами. Затримали ж домушників серед білого дня. Один з крадіїв, тридцятип’ятирічний чолов’яга, спіймався на місці скоєння чергового злочину. Пізніше на зйомній квартирі затримали і двох його спільників.

Володимир Бойко, перший заступник керівника Ніжинського МВ міліції:

- Усі вони - мешканці не Чернігівської області, двоє з них раніше засуджені. Також до групи входила жінка 88-го року народження. У затриманих вилучено засоби зв’язку, технічні засоби, а також спеціальний інструмент для відкривання врізних замків.

Домушники мали чіткий розподіл ролей: дівчина вела "розвідку", а як знаходила підходящий об'єкт - давала знак своїм поплічникам. Алгоритм дій був простий: дівчина стукала чи дзвонила у квартиру.

Якщо в квартирі були господарі дівчина йшла собі геть, коли ж там нікого не виявлялося - до справи бралися чоловіки. Усе награбоване трійця складала на тимчасовій квартирі, за вкрадені гроші їли і пили. Тепер тепла компанія у СІЗО, дає свідчення слідчим і готується до суду. Якщо там доведуть, що трійця є організованою групою, то за законом усім "світить" від семи до дванадцяти років в’язниці.

Андрій Герко, Сергій Бриль, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.