Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Мирослава (1,5 роки). Пухлини у головному мозку

22 січня 2010, 12:36
Дата ефіру/події: П’ятниця, 22 січня 12:36

Допоможіть врятувати маленьке життя. Як воно, жити з численними пухлинами в голові? Знає, але не може розказати харків’янка Мирослава. Їй тільки півтора рочка, а в медичній картці вже страшні діагнози. До того ж точний в Україні встановити не можуть.

Оксана Петринина, мати хворої дівчинки:

- Видимо, опухоли отражаются на ее моторике. Раньше она сидела уверенней гораздо, сейчас она хуже сидит, у нее полуприкрытые… (плачет)

Очі. Мати хотіла сказати, що маленькі оченята доньки ледь розтуляються. А все через пухлини в голові. Ще півроку тому Мирослава зростала веселим дитям. Вчасно виліз перший зуб. Але потім розвиток уповільнився.

Оксана Петринина, мати хворої дівчинки:

- Мы обратились к врачам на тот момент, когда она задержалась, чтобы сесть самостоятельно.

Стояти теж не могла. Тим більше, ходити. Батьки звернулися до неврологів.

Оксана Петринина, мати хворої дівчинки:

- Июль - все в норме, октябрь - у нас уже в наличии гидроцефалия, и врач, которая нас диагностировала, отправила на томограф. Мы не успели смириться с диагнозом гидроцефалия, а томограф нам показал множественные опухоли.

А потім все як у страшному сні. Дві операції - ставили шунт для відкачування рідини з мозку. Й численні лікарні, МРТ, томографії.

Ольга Копилова, волонтерка:

- Институт нейрохирургии, институт рака, местные харьковские лечебные учреждения, но попали в замкнутый круг - лечение невозможно начать без установления диагноза.

А його встановити в Україні не можуть. Роблять тільки припущення про характер цих пухлин.

Оксана Петринина, мати хворої дівчинки:

- Ставили: тератома, рабдомиома, медулобластома. Ну вот, звучали такие первые два - это у нас доброкачественные; медулобластома - это злокачественная.

В Україні батькам запропонували провести курс хіміотерапії. Як то кажуть, наосліп. А раптом допоможе. Проте, так експериментувати на півторарічній доньці родичі не хочуть. Надію на точний діагноз дають за кордоном. Приміром, у Німеччині запропонували провести біопсію.

Ольга Копилова, волонтерка:

- Грубо говоря, надо достать кусочек из головы, и провести гистологию, провести исследование этой опухоли, чтобы понять, какого вида она.

За таку процедуру та повне обстеження треба заплатити вісім тисяч євро. Та звичайна харківська сім'я, що окрім маленької Мирослави виховує ще одну доньку, таких грошей не має.

Ольга Копилова, волонтерка:

- Говорят, счастье за деньги не купишь. Вот сейчас купишь, наверное.

Зусиллями небайдужих людей уже зібрали три тисячі євро. Потрібно ще п’ять. Батьки не втрачають надії врятувати донечку. Мама Мирослави й хотіла б звернутися по допомогу - не може. Сльози душать.

Олена Ткаченко, Олександр Мироненко, Ігор Молчанов, НТН.

 

Телефон батька,  Олексія Петринина: 066 715 49 70

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.