Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У потязі "Чернівці-Київ" з вини провідників стався вибух

26 січня 2010, 09:30
Дата ефіру/події: Вівторок, 26 січня 09:30

Розбирають наслідки надзвичайної пригоди на Буковині. Потужний вибух у потязі "Чернівці-Київ" пролунав увечері 24-го січня. Сталося все через людську необережність - спалахнув балон із побутовим газом. Провідники примудрилися затягти його до свого купе.

"Укрзалізниця" пообіцяла виплатити компенсації усім постраждалим від вибуху газу у потязі "Чернівці-Київ", що стався в неділю. Крім того, керівництво залізниці заявило, що розпочинає перевірку усіх пасажирських потягів на наявність недозволеного приладдя. Балон з газом у службовому купе провідників - це факт безпрецедентної недбалості за останні сім років, кажуть у міністерстві транспорту та зв'язку. І обіцяють усіх винних покарати.

У двадцятидворічного радіоведучого Микити Добриніна весь день не сходить з обличчя посмішка. Адже ще вчора хлопець був на волосину від страшної небезпеки, і його врятувало диво.

Микита Добринін, радіоведучий:

- Мені захотілося просто піти з того купе. Це інтуїція, янгол охоронець, хто як називає, але факт. Можливо, це егоїстично якось звучить, але по відношенню до мене це було чудо.

Микита Добринін їхав потягом "Чернівці-Київ". Його купе під номером один було за тонкою стіною від кімнати провідників, де й стався вибух. За п’ять хвилин до трагедії хлопець разом із подругою попрямував до вагону-ресторану. Каже, його змусило піти якесь почуття незручності й тривоги. А коли повернувся, то не повірив власним очам.

Микита Добринін, радіоведучий:

- Побачили нашу провідницю, їх двоє було, провідник і провідниця. На ній було обгоріле просто все повністю. Одяг шматками просто висів, вона казала, що вона більш-менш у нормальному стані, хоча в неї руки були зі страшними опіками, було просто видно. Волосся майже на голові не було. Було страшно дивитися. От там, де я мав їхати, просто не було стін, не було стін туалету, просто прозора ділянка, першого купе. Просто все рознесено! Важко було розгледіти, все було в диму. Зі мною їхали жінка і дівчинка. Залишилося лише взуття.

Офіційна інформація: від вибуху постраждало дев’ятеро людей. Сімох із них відправили до Чернівецької лікарні швидкої допомоги. Ще вранці п’ятьох постраждалих відправили додому.

Мирослав Малейкий, завідувач опікового відділення лікарні:

- В п’яти постраждалих, які в задовільному стані, у них опіки 1, 2 і 3 ступеня, але значно менше - від 3 до 6%. Тому вони і відпущені.

Та за словами щасливця-радіоведучого, обпечених людей було набагато більше. Просто більшість із них рушила до Києва. Адже навіть тяжко поранених не було чим транспортувати до лікарень. На цій світлині добре видно єдиний старенький автомобіль швидкої, що прибув на місце вибуху.

Нікіта Добринін, радіоведучий:

- Старенька машина, і там людей не було навіть якихось, щоб можна було переносити людей. Переносили просто в покривалах з того самого вагону. Так просто брали коричневі покривала, і несли людей. Там хтось шукав лікаря, але лікарів не так багато було, і вже згодом, здається, там хтось допомагав, викликали знайомих, хто міг викликав родичів.

Олексій Стрижаковський, транспортний прокурор Чернівецької області:

- Відбувся вибух, і, напевно, газ: побутовий балон газу. Попередня інформація, що його, скоріш за все, туди пронесли провідники, які постраждали і знаходяться зараз в лікарні.

У провідників, чоловіка та дружини опіки першого та другого ступенів. Своєї провини постраждалі не заперечують. Зізнаються: газовий балон у потяг принесли вони.

Петро Войчук, провідник:

- Балон я приніс з дому. То мороз був великий, і машина не заводилась, і я думав підігріти машину, а то, може, вдома і щось приготувати їсти. І поставив у службове купе. Я не знаю, по якій причині він стрілив - розірвало його. Я взяв руками, хотів викинути його з потяга, і тут різко - полум’я.

За фактом вибуху порушили кримінальну справу. Офіційно винних мають назвати по закінченні розслідування.

Марина Борисполець, Олександр Мироненко, Оксана Денисюк, Ярослав Левицький. Чернівецька область. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.