Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Вінниці запрацював пункт допомоги безхатченкам

26 січня 2010, 12:25
Дата ефіру/події: Вівторок, 26 січня 12:25

Усі, кому ніде дітися, можуть переночувати та поїсти у спеціально обладнаному наметі. Небайдужі вінничани приносять їжу та теплий одяг, аби хоч якось підтримати безпритульних.

Василь, безхатченко:

- Повинно бути так, щоб людям було добре. Бо ми-то, якось, і молодші - можемо прожити. А тут вже люди всякого віку. От є бабки, що на вокзалі. То вони, ну, нема їм де дітися. І по 70, по 80 років. Ще ж міліція ганяє. Вони ж теж повинні поїсти.

Вінницьким безхатченкам добре відоме це місце: майдан навпроти центрального автовокзалу. Саме тут у люті морози люди можуть обігрітися, випити гарячого чаю, і навіть переночувати.

Віталій Синявський керівник рятувальної групи ГУМНС у Вінницькій області:

- Этого пункта хватает. Здесь, именно, если располагать вместе с койками, 80 человек может спокойно проживать. Именно, если расставить койки. Если так, как у нас на данный момент - расставлены лавки, столы, то есть, он может принять 100 человек. Может, даже и больше.

В імпровізованому притулку його мешканці вже й обов’язки розподілили. Є кочегар, є кухар, який готує їжу з продуктів, що їх принесли сердешні городяни. У кожного безпритульного - своя історія, яку вони неохоче переповідають.

Василь, безхатченко:

- Робив на роботі. Оплачував квартиру. Зараз на дане время пока не оплачую, і нема де жити. Ну, як, є жінка, дитина, все. Ну, просто сімейне поломеніє, так скажу.

Галина, безпритульна:

- А так - хожу по мусорках, збираю бутилки, алюміній, мідь, залізо. Таке. Та й маю на хліб, і на все.

Працівники соціальних служб відслідковують місця, де збираються волоцюжки, і спрямовують їх до таких пунктів обігріву. На час прогнозованих тріскучих морозів наметове містечко працює цілодобово. Тут є теплі ковдри, лавки та гарячі напої. Постійно працюють і медики, які допомагають людям з явними ознаками обмороження.

Василь, безхатченко:

- Нормальні такі пункти. Є людям, де дітися, такі бездомовці, що не мають де. І так дальше. Погрітися, переспати, поїсти. І люди є добрі, помагають. Приносять. Дають. Наскільки я за цих дві з половиною години побачив. Одна людина прийшла, принесла то, друга людина принесла то. Оце, то все принесли люди.

Пункт допомоги працюватиме, доки не спадуть морози, запевняють МНС-івці. Тож, безхатченки тепер більше впевнені, що переживуть цю люту зиму.

Юлія Шипунова. Олександр Миронов. Вінницька область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Сам и б.о.м.ж., и Винничанин, но такого и не слышал и не видел.
Алексей 24.06.2020, 14:30 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.