Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Олена (4 роки) та Іванка (2 роки) - рак сітківки ока

27 січня 2010, 15:08
Дата ефіру/події: Середа, 27 січня 15:08

Сьогоднішній Щедрий вечір особливо щасливим видався для львівської родини незрячих. Сім’я якраз повернулася з німецької клініки, куди возила двох маленьких донечок із раком сітківок очей. Зарубіжні фахівці сповнили надії: дівчатка бачитимуть.

Чотирирічна Оленка допомагає накривати святковий стіл. Її дворічна сестричка Іванка мирно спить. Ще донедавна прогноз українських медиків для обох був невтішний: пожиттєвий морок через рак сітківок очей. Німецькі офтальмологи сповнили надії.

Віктор Лапчак, батько дівчат:

- Іванка, все-таки, є хвора, вона потребує невідкладного лікування, і в них є всі можливості для того, щоб дитину вилікувати. При чому, безболісно, без великої шкоди для здоров’я.

Старшій Оленці в Німеччині поміняли український пластиковий протез, що постійно випадав, на якісний скляний. А головне - обстежили вціліле око й запевнили: з ним усе гаразд.

Віктор Лапчак, батько дівчат:

- Слава Богу, чудо сталося: дитина навіть цим оком бачить, має контурне бачення попри то, що в Одесі нам говорили, що це очко вже повністю сліпе.

Найтяжче Лапчакам було знайти гроші на поїздку до клініки в Ессені. У родині самі інваліди із зору - пенсії не для закордонних мандрів. Гроші збирали всім миром.

Віктор Лапчак, батько дівчат:

- Нам допомагали багато телеглядачів, радіослухачів, і також люди, які підходили до автоматів поповнення і перераховували нам кошти.

Ганна Лапчак, бабуся дівчат:

- Велике "Спасибі" всім, хто допомагав нам в нашому горі. Сьогодні ми радіємо: в мене в житті ще не було такої вечері, як в мене сьогодні.

У німецькій клініці дворічна Іванка пройшла курс опромінення. Тепер головне - контролювати, щоб не з’явилися знову мікроскопічні пухлини. Лише на 2010-й у Лапчаків заплановано 6 поїздок до Ессена. На кожну потрібно до двох тисяч євро. Тож уся надія Лапчаків на небайдужих людей, які допоможуть цілковито здолати страшну недугу й розсіяти морок у дитячих очах.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк. Львів. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.