Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Учора у Лунанську горів гофротарний комбінат

27 січня 2010, 14:30
Дата ефіру/події: Середа, 27 січня 14:30

Луганщина і далі страждає від вогню. Що не тиждень, то справжнє стихійне лихо. Слідом за масштабною пожежею в лікарні - вогняний шторм на гофротарному комбінаті. Підприємство горіло вчора з десятої ранку. Є постраждалі та жертви.

Пожежа на Луганському гофротарному комбінаті спалахнула близько десятої ранку. Спочатку вогонь намагалися загасити самі працівники. Згодом на місце викликали рятувальників. На момент займання в цехах було більше сотні осіб. Їх усіх евакуювали. Двох із чадним отруєнням доправили до обласної лікарні, одного обгорілого витягли тільки під вечір. Ще одну людину вважають зниклою.

Валентина, свідок:

- Муж позвонил, говорит, что там за дым. Говорю, какой дым? Выйди, посмотри. Вышла - это, буквально, минут двадцать назад. Пожарные уже здесь стояли, когда вышла.

З полум’ям, що охопило майже всі будівлі підприємства, борються 15 підрозділів МНС. Але вогонь швидко розповсюджується лінією паперово-целюлозного виробництва: будівлі стоять дуже щільно. Вже вигоріли дощенту понад 2 тисячі квадратних метрів, зараз полум’я наступає на склади та адмінбудівлю. Рятувальники намагаються локалізувати пожежу, але умови дуже складні.

Ігор Гундар, перший заступник керівника ГУ МНС у Луганській області:

- Здесь нет противопожарных систем, рукава примерзают, сейчас тушим за 2 километра. По данным, предварительно собранным, внутри баллоны с газом, есть вероятность взрыва.

За словами рятувальників, небезпеки поширення вогню за межі комбінату немає. Причини лиха з'ясовуватимуть тоді, як загасять полум'я. Зараз не до того. Поки що можна тільки висувати версії.

Ігор Гундар, перший заступник керівника ГУ МНС в Луганській області:

- Причины сейчас сказать сложно. Низкая температура. Возможно, был какой-то подогрев замерзших труб. Использовались лампы. Возможно, велись какие-то сварочные работы. Возможно, было нарушение технологического процесса. Следствие покажет. Сказать точно пока невозможно.

Місцевий Держгірпромнагляд повідомив, що на підприємстві з технікою безпеки було все добре. Комбінат має необхідні дозволи на роботу та використання пожежонебезпченого обладнання. Останні перевірки жодних порушень не виявили.

Євген Соломін, Луганськ, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.