Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Чоловік не зміг поновити документи та добровільно повернувся за ґрати

27 січня 2010, 12:20
Дата ефіру/події: Середа, 27 січня 12:20

Безправність на свободі гірша, ніж громадянство в тюрмі. Так вирішив киянин, який кілька місяців тому вийшов на волю. Чоловік загубив усі свої документи. Зрозумів, що без папірця ти - не людина. Й осмислено вирішив повернутися за ґрати. Каже, щоб хоча би проголосувати на виборах.

Затриманий:

- Меня государственные органы всех уровней вынудили сделать преступления

Він щойно вийшов з-за ґрат. Лише з невеличким папірцем, в якому вказано, що на волю випущений легально. Без паспорта, без свідоцтва про народження - усе загубив. Думав відновити.

Затриманий:

- Обошел все инстанции с просьбой, я говорил, я просил, я объяснял ситуацию, и все отказывали. У меня даже отписки есть - с суда, с райадминистрации, везде меня отшвыривали. Никому ничего не надо.

А потім якось і здався. Розірвати коло державної бюрократії не вдалося. Адже паспорт видають у разі, якщо є свідоцтво про народження. Якщо ж нема ні того, ні іншого - ти безправний. Ні роботи, ні власного житла. Добре, що у Києві були знайомі, у них і зупинився. А далі вирішив.

Затриманий:

- Сев за уголовное преступление, я буду являться, на основании справки освобождения, гражданином Украины. Я смогу и голосовать, и иметь другие права. То есть в тюрьме я - гражданин с определенными правами, а выйдя на свободу - я никто.

Він узяв ножа, сів у таксі, доїхав до людного місця. І почав у таксиста вимагати грошей.

Олександр Радкевич, керівник відділу подільского РУ міліції м. Києва:

- Водій розказав, що, перебуваючи в салоні його автомобіля, невідомий чоловік приставив ножа до горла.

Коли отримав двісті двадцять дві гривні, вийшов з таксі і демонстративно заховав гроші в кишеню. Пограбований одразу ж викликав міліцію.

Олександр Радкевич, керівник відділу подільского РУ міліції м. Києва:

- Помітивши працівників міліції, невідомий намагався швидко вийти із салону, але завдяки діям патрульним його вдалося затримати.

Він і не збирався тікати: біг, щоб більше скидатися на злочинця, каже тепер затриманий. Двісті гривень із задоволенням віддав назад.

Затриманий:

- Я не причинил человеку никакого вреда, и не намеревался причинить.

А сам радіє: нарешті, держава візьме його під свою опіку. Бодай, у тюрмі.

Борис Сачалко, Олександр Радекевич, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.