Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Київський школяр мало не зварився живцем, впавши до колодязя теплотраси

28 січня 2010, 10:20
Дата ефіру/події: Четвер, 28 січня 10:20

У колодязі, та ще й у кип'ятку, опинився школяр із Києва. Дорогою додому третьокласник впав у відкриту шахту теплотраси. Від вірної смерті в окропі його врятували рюкзак та куртка.

Борис Сачалко, кореспондент:

- У нас, в Україні, доки грім не гряне - доти ніхто не перехреститься. Отак і з цим люком. Ще до недавна він був прикритий отаким пластиком. Шахту закрили лише тоді, коли у неї провалився маленький хлопчик.

Руслан Мосійчук, батько постраждалого:

- Пластик ще був промерзший хорошо, на ньому ще сніг був, і він відкритий був давно.

Того дня його син, третьокласник Владик, повертався додому. Обходив калюжу, а там - відкритий люк.

Руслан Мосійчук, батько постраждалого:

- Люк був накритий такою бляшанкою, зі слів сина і товариша його. І він просто наступив на неї, і вона провалилася, і він туда нирнув.

А в колодязі - кипляча вода. Під землею - теплотраса. З останніх сил хлопчина вчепився в стінки шахти.

Руслан Мосійчук, батько постраждалого:

- Врятувало сина дві речі: перша - це те, що він був в великій балоновій куртці, яка висіла з певним об’ємом, а друга - в нього на спині був великий рюкзак, і він заціпився і засів. Якби це був якийсь спортсмен в курточці, то він би туди провалився повністю.

Від вірної смерті його врятував друг. Він витяг хлопчика з шахти і дотяг додому. Вже там для Владика викликали швидку. Лікарі подивилися і сказали…

Руслан Мосійчук, батько постраждалого:

- Чуть вище кісток, обидві ноги, опіки 3-го ступеню.

Про те, що місцина небезпечна для прогулянок, тут знає практично кожен. З-під землі просто валить пар. То тут, то там - прорив теплотраси.

Сергій, мешканець м. Києва:

- Тому що в нас вона в якомусь аварійному стані, так сказали нам в ТРМ 5, мережі оці. В тому і позатому році нам надали якісь пластикові труби для ремонту, але воли десь зникли, і так і не відремонтували.

Хто винен: чи то комунальні служби відкриту шахту недогледіли, чи жадібні українці люк на металолом здали? Міліціонери запевняють: пункти приймання брухту перевіряють постійно. Якщо виявляють там крадені люки, штрафують, або навіть кримінальну справу порушують. Але впильнувати всюди просто неможливо.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Завдання цих комунальних підприємств, крім того, щоб повідомляти міліцію, що десь щось вкрали, ще й забезпечувати безпеку. Якщо вкрали, то потрібно зробити огорожу.

Про аварійну теплотрасу, про відсутність люків і про Владика місцеві школярі знають. Щоб не зваритися заживо, дивляться під ноги.

Школяр:

- Ми всі групками ходимо, щоб не провалились, застерігаємось.

Тепер про безпеку дітей обіцяють подбати й правоохоронці.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Зараз дізнання святошинського рай управління міліції проводить дослідчу перевірку стосовно посадовців одного з комунальних підприємств управління теплових мереж. Всі матеріали перевірки підуть до прокуратури.

До прокуратури звертатиметься і батько постраждалого хлопчика. Він уже приготував ряд заяв і запитів. Його сина лікуватимуть щонайменше два тижні.

Борис Сачалко, Кирило Коротких, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.