Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Затримано підозрюваного у замаху на вбивство директора київської навчальної бази

28 січня 2010, 11:47
Дата ефіру/події: Четвер, 28 січня 11:47

Затримали чоловіка, якого підозрюють у замаху на директора київської дитячої спортивної школи. Влітку 2009-го під двері педагога підклали вибуховий пристрій. Коли він виходив з квартири, під ногами вибухнула граната. Директор тільки дивом лишився живий.

Вибух пролунав о дев‘ятій ранку 23 липня 2009-го. Тільки-но господар вийшов з квартири, як рвонуло. Уламки пекельної машинки розлетілися по під‘їзду, повибивали шибки.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Виїхали спеціалісти вибухотехнічної служби. На місці з'ясувалося, що чоловік 1957 року народження виходив зі свого помешкання, і в цей час стався вибух. Вибухнула граната Ф1.

Постраждалому поталанило, він залишився живий. Шість місяців лікарі намагаються поставити чоловіка на ноги.

Володимир Дмитренко заступник керівника відділу ГУ міліції в м. Києві:

- Постраждалий отримав чисельні осколочні поранення спини. У нього були перебиті ноги. Він досі пересувається на милицях.

Правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом спроби вбивства. Постраждалий працює директором навчальної бази для дітей на Трухановому острові у Києві. Після замаху міліціонери припускали, що чоловіка намагалися вбити через його професійну діяльність.

Галина, сусідка:

- Да, сильный взрыв был. Стекла вот посыпались. Он говорил, что ему угрожают.

Підлеглі директора лише розводили руками. Казали, ні про які конфлікти не чули. Все спокійно. Хоча говорити відкрито перед камерою відмовилися.

Підлеглий директора навчальної бази:

- Конкретно ничего не знаю. Даже не знаю… Потому что человек порядочный. Неконфликтный, последний раз, как я с ним встречался, не было у него даже никаких эмоций, чтоб что-то он волновался.

Версія замаху через конфлікти на роботі підтвердилася після того, як затримали сорокасемирічного киянина. Чоловік переховувався від правоохоронців. Проти нього свідчать речові докази та мотив.

Володимир Дмитренко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- Він займається оборудками з продажу непродовольчих товарів. На разі встановлено, що причиною цього замаху став конфлікт. Підозрюваний зробив певну пропозицію, яку директор не прийняв.

Та провину затриманого ще потрібно довести. То ж, слідство триває.

Тарас Білаш, Аркадій Моос, Ігор Молчанов. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.