Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Івано-Франківщині люди отруїлися настоянкою скополії

28 січня 2010, 12:05
Дата ефіру/події: Четвер, 28 січня 12:05

Смертельна неуважність. 24-го січня в реанімацію Рожнятівської районної лікарні привезли трьох непритомних людей. Вони отруїлися настоянкою з кореня лікарської трави скополії - переплутали її з коньяком.

Нині їхньому життю нічого не загрожує. Одна з постраждалих згадує, як все сталося. Її покликала сусідка - символічно відзначити народження праонуки. Тільки от в пляшці замість коньяку виявилася настоянка на корені скополії - надзвичайно отруйної рослини, якою господиня лікувалася під хвороби Паркінсона. Смак випитого гостей здивував, а вже за кілька хвилин їм стало зле.

Таміла Дзюба, постраждала:

- Я взяла собі, ну, я знаю, скільки там було - грам десять в рюмочку. Закрутилося в голові, я думала, що в мене піднявся дуже високо тиск, пішла ішемічна атака. Я хотіла ще поміряти собі тиск, я вже не поміряла собі тиск.

- Ти вже марила, ти вже не знала, що ти говориш, в тебе мова була порушена.

Донька викликала швидку. Людей одразу відвезли до реанімації.

Василь Смик, завідувач відділення реанімації Рожнятівської лікарні:

- Поступили у важкому стані, без свідомості. Після інтенсивної терапії пішло на покращення. Було виражене психомоторне збудження у людей. Двоє хворих вже переведено в неврологічний відділ у відносно задовільному стані, третій хворий ще знаходиться в нас.

Медики кажуть: людей врятувало тільки те, що мало випили. В іншому разі наслідки могли бути фатальними. Лікарі вкотре застерігають: не варто захоплюватися народним самолікуванням. Бо це може коштувати здоров'я чи навіть життя.

Любомир Бобик, завідувач відділення неврології Рожнятівської лікарні:

- Велика просьба людям без вказівки медиків не вживати всілякі настойки, відвари, інші народні засоби. Вони є небезпечні в любому випадку.

Медики сподіваються, що отруєння настоянкою на здоров'ї постраждалих не позначиться. Щоправда, якийсь час їм доведеться провести на лікарняному ліжку.

Володимир Гарматюк, Василь Смага, Івано-Франківська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.