Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині у вогні загинула остання учасниця Другої Світової війни

29 січня 2010, 14:12
Дата ефіру/події: П’ятниця, 29 січня 14:12

У вогні загинула остання учасниця Другої Світової війни із села Вовчкова, що на Київщині. Жінка прожила майже дев'яносто років, аж тут - померла у страшних муках, які влаштував їй власний син. І, знову ж таки, не обійшлося без алкоголю.

Аврелія Василівна не може стримати сліз. Ще вчора у цій оселі вона навідувала свою односелицю, а тепер тут попелище.

Аврелія Логан, соціальна працівниця:

- Приходила я і три раза, і, бувало, чотири. І памперси міняла, і кормила з ложечки. Вона месяц уже лежача була.

Підопічній соціальної працівниці було вісімдесят вісім. Колишня ув’язнена нацистських концтаборів доживала віку разом із сином-алкоголіком. Раніше чолов'яга мешкав у столиці, та кілька місяців тому дружина вигнала його з дому.

Аврелія Логан, соціальна працівниця:

- Я ввечері у 8 годин прийшла - він спав. Дві бутилки водки коло його. Він завжди курив і попільниця на дивані, а диван був застелений ковром. Я кажу, Вася, нельзя так курить, треба вставать, бо хату запалиш. "Да нічо, я не буду".

Якби знала, що трапиться лихо, ніколи б не залишила стареньку, бідкається жінка. Не встигли за нею зачинитися двері, як будинок запалав.

Отець Володимир, священнослужитель:

- Чуємо - вистріли. Думали, може стріляють, як на Новий рік, і вогні. Ми зразу схопились, я вибіг, дивлюся - хата горить повністю, і шифер стріляє.

Стовп чорного диму зовні, та пекельне полум’я всередині хатини - таку картину бачать перелякані сусіди. Хтось біжить кликати рятувальників, а кілька відчайдухів кидаються рятувати погорільців.

Григорій Романенко, мешканець с. Вовчкова:

- Я підбіг, ударив кулаком у вікно, витяг раму. Бабушку витяг за ноги ось сюди. Вона була мертва, обличчя ще не погоріло, тільки ноги.

Валерій Ненюк, старший інспектор ГУ МНС України у Київській області:

- По прибуттю на місце будинок вже був повністю охоплений вогнем. Був дерев’яний, і вогонь повністю хазяйнував по будівлі.

П’ятдесятирічного чоловіка знайшли тільки під ранок, коли вогнеборці вже загасили те, що залишилося від його оселі. П’яна легковажність коштувала загиблому страшних мук.

Отець Володимир, священнослужитель:

- Коли вже опав верх, і все інше - побачили: біля виходу лежить тіло. Він так рачки, напевне, ішов, обгорівший повністю. Ні рук, ні ног не було.

За упокій душ своїх сусідів отець Володимир уже відправив службу в місцевому храмі. А односельці загиблої бабусі всім селом справили нехитрі поминки.

Тетяна Постолюк, Вовчківський сільський голова:

- Життя її було нелегке, тяжке. Але, скільки б її не випробувала доля, вона залишалася завжди людяною, завжди у неї можна було спитати пораду. Вона у нас була учасником бойових дій - єдина жінка, яка носила таке звання.

Андрій Герко, Аркадій Моос, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.