Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Львівські міліціонери займались хабарництвом

3 лютого 2010, 15:09
Дата ефіру/події: Середа, 3 лютого 15:09

Хабарів забагато не буває, вирішили львівські міліціонери, й подалися оббирати івано-франківських правопорушників. Та набути якусь тисячу доларів завадили працівники СБУ.

Сихівський райвідділ міліції у Львові знеславлено. Про хабарництво двох його працівників уже дізнались у міністерстві, щоправда, від журналістів. Збагатитися на тисячу доларів правоохоронці вирішили не в рідному регіоні, а в Івано-Франківську. Хабара вимагали за дрібне порушення. Схопили хапуг СБУвці на гарячому. Міліціонери саме отримували від водія 5 тисяч гривень.

Марія Римар, речник Управління СБУ в Івано-Франківській області:

- За даним фактом порушено кримінальну справу, частини 2, ст. 368 Кримінального Кодексу України, це - отримання хабара службовими особами, що займають відповідальне становище. Дану статтю законодавством передбачена відповідальність у вигляді покарання на термін від 5 до 10 років позбавлення волі с конфіскацією майна та с позбавленням права займати певні посади.

Коментувати подію львівські правоохоронці відмовляються. Мовляв, чули про затримання колег, проте пояснити, чому вони опинилися в Івано-Франківську - не можуть. Мовляв, ця справа не нашої компетенції.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- Я чув про такий випадок, цими матеріалами займається СБУ та прокуратура. Є підслідність СБУ та прокуратури, ми жодного відношення до цього не маємо.

Юрій Луценко не знав про затримання львівських правоохоронців, і такій інформації зрадів. Виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ упевнений: хабарників треба зупиняти, і не важливо, хто це робить - міліціонери чи служба безпеки.

Юрій Луценко, в.о. міністра внутрішніх справ України:

- Мені не відомо про затримання. Хоча це нормальна робоча інформація. Завжди вдячний тому, хто мені допомагає учащати міліцію від хабарників. Якщо мав місце хабар, то треба лише за це подякувати СБУ.

Євгенія Полікарпова, Михайло Заярнюк, Львів, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.