Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Сломинський Микита, 3 роки. Сенсоневральна глухота

4 лютого 2010, 10:35
Дата ефіру/події: Четвер, 4 лютого 10:35

Не будьте байдужими до чужого лиха. Ваша допомога потрібна Сломинському Микиті. Хлопчикові виповнилося три роки. Він майже нічого не чує, бо народився з вадами слуху. Утім, надія на повноцінне майбутнє в нього є.

Микиті три роки. Білявий хлопчик дуже жвавий. Мама каже: повзати, а надто ходити почав рано. Та дитячого лепетання від синочка не чула.

Ганна Сломинська, мати хлопчика:

- "Мама", "дай", "пити", но это не четко, а так…

Ось такий нині хлопчик використовує набір слів. У Микити проблеми зі слухом від самого народження.

Ганна Сломинська, мати хлопчика:

- В месяц - в два он не реагировал ни на какие громкие звуки, ни на телефон, пылесос, ни на погремушки не обращал внимания. Сделали обследование, и ему поставили диагноз: глухота 4-й степени на оба уха.

Батьки почали запекло боротися з глухотою. Уже в дев’ять місяців малюкові на обидва вуха почепили слухові апарати. А потім - нескінченні уроки з сурдологами.

Успіхів досягли, проте, надто довго хлопчик був у мовній ізоляції. Порадили кардинальний метод: кохлеарний імплантат. Тобто, хірургічно такий собі протез вкладають у вушну завитку, а зовні чіпляють процесора. Лікарі дитину обстежили. Винесли вердикт: операцію робити можна. Проблема в іншому - як купити протез.

Ганна Захарова, волонтерка:

- Вообще имплантанты - есть государственная программа, они должны предоставляться бесплатно. Но кризис коснулся и этой сферы, закупок нет, поэтому если ребенок будет ждать этого имплантанта, стоя в очереди во второй сотне, получит его, когда ему будет 35 лет.

Ірина Сребняк, завідувачка дитячої поліклініки Інституту отоларингології АМН України:

- Вот если сделать такую операцию как можно раньше, до 4-х лет, а потом подключить занятие с речью, то именно это система дает право слышать все неречевые звуки, как нормально слышащие дети.

Мама віддала б усе, аби дитина почула звуки природи, тихий спів колискової, батьківські повчання. Та де взяти ті двадцять п’ять тисяч євро на рятувальний імплантат.

Вони живуть у комунальці на околиці столиці. Ганна в декреті, невеликий бізнес чоловіка не витримав кризи. Єдина надія на небайдужих людей. Батьки Микити сподіваються назбирати на його слух, як то кажуть, з миру по нитці.

Мама хлопчика, Ганна Сломінська: +38 067 490 78 97.

Олена Ткаченко, Аркадій Моос, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.