Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Травмувалися на неприбраній вулиці - позивайтеся до суду

4 лютого 2010, 12:38
Дата ефіру/події: Четвер, 4 лютого 12:38

Мороз, відлига, мороз, і як наслідок - близько п'яти тисяч киян звернулися по медичну допомогу після падіння на слизьких вулицях. У столиці тротуарів не посипають, снігових завалів не розчищають. Хто відповідатиме за такий безлад - дізнавався Борис Сачалко.

Валентина Володимирівна якось із під'їзду виходила. На льоду послизнулася, через гору снігу перечепилася. Впала на руку.

Валентина Володимирівна, травмована:

- Вот я поднимаю руку. Больше я поднять руку не могу.

Спочатку жінка на те не звертала уваги. Та за кілька днів розболілася спина, а разом з нею - ще й голова. Коли терпіти більше не могла, пішла до лікаря.

Валентина, мешканка м. Києва:

- К мануальщику. Он мне вправил плечо, сказал, что вы себе потянули плечо. Потянуло весь позвонок, всю левую сторону.

У київській клініці безталанних пішоходів не встигають лікувати. Надто багато було травм, коли випав перший сніг. Тоді пішоходи ще не відпрацювали безпечний стиль ходи.

Василь Парій, лікар-травматолог:

- Человек, когда падает, выставляет руку вперед, поэтому это либо лучевой кости, или в предплечья. Может быть перелом ключицы. При падении на ягодицы может бать сломан позвоночник.

Лікуватися самому не варто. Якщо навіть пальці на травмованій кінцівці рухаються - це ще не означає, що переламу немає. Біль - також не надійний показник. Звичайний синяк інколи може боліти більше, ніж травмована кістка або м’язи.

Василь Парій, лікар-травматолог:

- Если у человека есть обезбаливающее, он может выпить, но так как мы находимся в цивилизованной стране, травмпунктов много, вы быстрее туда доберетесь, чем будете искать обезболивающее.

Дмитро Андрієвський, депутат Київради:

- На тротуарах ми бачимо 10-15 см цього льоду.

Як можна ходити такими вулицями - дивуються навіть депутати Київради. Кажуть, підвела спецтехніка.

Дмитро Андрієвський, депутат Київради:

- Ну, по-перше, технічний стан. За перший день, коли пройшли ці снігопади, з 300 машин 60 одразу вийшло зі строю. Залишилося всього 8 машин, які можуть прибирати сніг

16 мільйонів гривень влада надала аж у січні, коли столицю вже накрило снігом. Прибирати місто мають кілька структур. Прибудинкові території обслуговують ЖЕКи. Офіси і приватні ділянки - безпосередньо балансоутримувачі. Дороги, тротуари, зупинки - київатодор. Якщо зламали собі щось на нечищеній території, звертайтеся до суду. Тоді можна вимагати компенсацію за лікування від організації, на утриманні якої нещасливе для вас місце.

Дмитро Андрієвський, депутат Київради:

- Складати акт, щоб були свідки, запросити працівника ЖЕКу або дільничного міліціонера, щоб записав, що саме в цьому місці відбулася ця подія, - і звертатися до суду

Наступного року буде ліпше, обіцяють столичні урядники. А цьогоріч доводиться радіти хоча б тому, що великих хуртовин синоптики уже не передбачають.

Борис Сачалко, Кирило Коротких, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.