Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Мешканці київської новобудови живуть в екстремальних умовах

4 лютого 2010, 13:43
Дата ефіру/події: Четвер, 4 лютого 13:43

У мешканців однієї зі столичних новобудов на вулиці Олевській такий клопіт: дах над головою у них є, але немає електроенергії. Хто у цьому винен, з'ясовувала Олена Ткаченко.

Мешканці будинку:

- Є в нас все, ось уже одна свічечка у нас згоріла, є сірники.

Такий тривожний набір є мало не в кожній родині, що мешкає в цьому будинку. Новобудову здали ще півроку тому. Вже кілька місяців заселяються люди. Проблему помітили одразу.

Віталій, мешканець будинку:

- Якобы, на бумаге все хорошо, все работает, но в реальности мы сегодня не имеем постоянной электроэнергии. Нет горячей воды, ну, и 22-этажный дом, не работают лифты.

Інвестори вдарили на сполох. Як воно так - гроші за квартири заплатили, а жити не можуть. Ось із вікон дивляться на трансформаторну підстанцію, але звідти ані ампера.

Поки їхні помешкання живить енергією ось цей дизель. Його з панського плеча надав мешканцям забудовник. І хоч біля висотки гуркіт, наче танки їдуть, це - єдина можливість, принаймні, їсти приготувати. Бо плити у квартирах теж електричні.

Антоніна, мешканка будинку:

- Ми живемо в режимі: встали о шостій ранку - і давай швиденько готувати їсти, готувати одяг в школу, бо можемо не встигнути.

Антоніна готує млинці. З грибами, діти замовили. Розпорядок дня її не засмучує. Ліпше так, аніж взагалі в темряві. Але за лічені хвилини обід приготувати не встигає.

Антоніна, мешканка будинку:

- Будемо чекати дві години, прикро.

У всіх проблемах мешканці звинувачують районних урядників.

Віталій, мешканець будинку:

- По информации Святошинская РДА является заказчиком этого строительства, то есть, мы имеем информацию, что именно она должна передать на баланс эту подстанцию.

В райадміністрації про проблему знають. Але запевняють: то не їхня провина. Мовляв, інвестори знали, кому гроші платили. Тож, і мав забудовник домовлятися з "Київенерго" про струм у дротах. Та чомусь проґавили. "Свідок" запевнили: все вирішать.

Микола Стародубець, керівник управління Святошинської райдержадміністрації:

- Ми надали листи, що ми не заперечуємо, щоб будинок підключили, хоча ми ніякого відношення не маємо, але ми так, щоб допомогти і щоб не було цієї бодяги. Там же живі люди, вони ж підуть завтра з вилами на забастовку, це ж однозначно.

Дати постійний струм обіцяли до кінця тижня. Триматимемо руку на пульсі.

Олена Ткаченко, Олександр Мироненко, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.