Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 8 липня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В зимовий період карманні крадії активізуються

5 лютого 2010, 14:13
Дата ефіру/події: П’ятниця, 5 лютого 14:13

Зимовий холод і тепле вбрання - наруч кишеньковим злодіям. Люди в шубах і шапках нечутливі до того, що відбувається навколо. На таких і полюють крадії. Надто у громадському транспорті. Міліціонери просять громадян бути обачними.

Наталі поталанило. Замість гаманця крадій намагався витягти футляр з окулярами. Жінка зауважила надмірну увагу до себе з боку незнайомця ще на вході в автобус.

Наталя Чаплинська, постраждала:

- Мені не сподобалося, що мені допомагають, і я чомусь мимоволі глянула на сумку. І я побачила в його руках уже футляр від окулярів. Я сказала: "Що ви робите?" Він кинув футляр на землю і вискочив з маршрутки.

Таких крадіжок більшає взимку. І зловити злодіїв одразу вдається рідко. Вони губляться в натовпі, або спритно вислизають із транспорту.

Водій маршрутки:

- Скарги пасажирів, що порізали сумочки і пропали гаманці - це роки з два назад. А посліднім часом не бачив, не замічав.

Водій маршрутки:

- Я не замічав. Обижаються люди. Пропадають якісь речі, гаманці.

Ось портрет типового кишенкаря: йому від 25-ти до 35-ти років. Іноді трапляються молодші. Працюють поодинці або по двоє-троє. Схема проста. Один відволікає увагу - інший нишпорить в одязі пасажира. У разі небезпеки вислизають.

Наталя Чаплинська, постраждала:

- Вони будуть відволікати увагу пасажирів на такі буденні проблеми: слизько, холодно, можна послизнутись, будьте уважні. Цей чоловік якраз наголошував на тому, що дуже холодно для того, щоб звернути увагу на себе, як він веде бесіду. Тобто, на обличчя, а не те, що він робить руками.

Правоохоронці радять пасажирам пильнувати.

Дмитро Креховецький, керівник відділу УМВС України в Івано-Франківській області:

- При посадках у транспортні засоби підготовити зразу ті гроші, які необхідно заплатити за проїзд, а свої гаманці сховати надійно. Сумки бажано тримати перед собою, не на плечі. Перед собою, щоб було видно.

Розкривати такі злочини вкрай тяжко, бо затримати кишенькаря на гарячому майже неможливо. Та й самі постраждалі рідко звертаються до міліції.

Володимир Гарматюк, Микола Смага. Івано-Франківська область. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.