Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 8 липня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Хмельниччині схопили крадіїв, які цупили цукор

5 лютого 2010, 16:07
Дата ефіру/події: П’ятниця, 5 лютого 16:07

Цукрових крадіїв схопили на Хмельниччині. Двоє місцевих мешканців ледве не занапастили свого колгоспу. Ночами виносили з його складу мішки з солодким товаром. Та так спритно, що кілька місяців ніхто не помічав.

Головному цукровикові села Ладиг несолодко! Тяжкий сезон збирання буряків, постачання врожаю великим виробникам, натомість - мішки солодкого товару. Прибутки, наче, пристойні, вважали фермери, поки комісія не почала оглядати на складі отриманий цукор.

Василь Гончарук, завідувач колгоспного сладу:

- В мене на протязі збирального періоду зберігалося біля 500 тонн цукру. Зразу я не замічав, бо великий рух ішов. В кінці року при ревізії колгоспної комісії виявили, що не хватає біля двох тон цукру.

Вікна цілі, ворота зачинені. Розкрити таємниче зникнення майже півсотні мішків допомагають селяни. Розповідають слідчим: уже кілька місяців їх забезпечують дешевим солодким продуктом двоє чоловіків.

Ігор Середа, оперуповноважений Старокостянтинівського РВ міліції:

- Один з них працював в колгоспі і, фактично, говорив селянам, що даний цукор він в рахунок зарплати. Тобто, він, ніби, був власником цукру, а інший шукав місця збуту.

Спритників затримали одразу. Уже в кайданках вони розповіли правоохоронцям, як діяли.

Затриманий:

- Лізли по стіні на кришу, спускалися на поднавес, з поднавеса на ящик, з ящика на землю. Потім через вікно перелазили там через вікно. Так брали, розрізали по півмішка, пересипали, переносили так само через вікно, наверх, і туди через кришу кидали наниз.

Так, невеликими партіями виносили сільгоспний крам. Украдене не залежувалося. Придбати мішок цукру за півціни бажав у селі кожен. А звідки товар - ніхто не питав. Тепер сільгосп підраховує обсяги збитків, а крадіям упродовж кількох найближчих років буде несолодко: харчуватимуться за ґратами.

Інна Дудченко, Іннеса Проник, Хмельницька область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.