Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 5 липня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Умані затримали квартирного злодія-естета

10 лютого 2010, 11:55
Дата ефіру/події: Середа, 10 лютого 11:55

Квартирного злодія спіймали в Умані. З чудовими нахилами: шанує прекрасне, поважає порядок, із спортивним завзяттям ставиться до будь-якої справи. Одна біда - в усіх професіях, які намагався опанувати 36-річний чоловік, не було достатньої порції адреналіну.

Затриманий:

- Я работал учеником автослесаря, я работал дворником, я работал директором кафе-бара, я работал техническим секретарем, и охранником, и водителем.

Професій багато і, наче, всі різні. Але немає в них головного, жаліється 36-річний чоловік: естетичної насолоди та спортивного азарту. Їх дарувала тільки одна справа - крадіжка. Цупити почав ще в першому класі. У кого тоді вкрав велосипеда, не пам’ятає. А ось естетичну насолоду від красивого двоколісного транспорту відчуває й досі. Далі - норкові шапки, квартири.

Іван Іщенко, оперуповноважений Уманського МВ міліції:

- На протязі грудня 2009 року та на протязі січня 2010-го у місті Умань було скоєно ряд квартирних крадіжок. Невідома особа проникала через вікно до помешкань громадян, які були розташовані на першому поверсі та забирала цінні речі.

Чи варта справа ризику, чоловік визначав за лічені хвилини. Вже самі шпалери й світильники говорили про загальний стан помешкання. Якщо смаки господарів подобалися, ліз у вікно. Зізнається, відшукати цінності легко. Людська психологія однакова: місця ті самі. Білизна, посуд, килими, зливні бачки, балкони.

Затриманий:

- Я уважаю порядок. Когда чисто, и все сложено чистенько и аккуратно. Я всегда оставлял после себя порядок. Чем грязнее квартира, тем больше хаоса оставлял, чтоб учились все слаживать.

Сприяла злодію людська психологія. До осель ліз серед білого дня або в сутінках. Габаритну техніку виносив не криючись - як власник. З важкими речами навіть сусіди допомагали: хто під руку на слизькій дорозі візьме, а хто, бувало, й на машині підвезе. Красти легко, запевняє чоловік. Й одразу зізнається: от тільки на душі важко.

Затриманий:

- С первого воровства по последнее мне было тяжело ходить. Действительно, я ощущал груз, понимая, что я делаю. Когда меня принимали оперуполномоченные, первые мои слова были, вот когда они положили меня на землю, первые мои слова были: "Слава Богу, все закончилось".

Утім, для слідства все тільки починається. Скільки квартир обчистив та на яку суму пограбував, затриманий порахувати не може. Зізнається, усе тринькав одразу. Постраждалих рахуватимуть слідчі. А крадій-естет прекрасне й азартне тепер шукатиме за ґратами.

Інна Дудченко, Наталя Таран, Черкаська область, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.