Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 5 липня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Луганську затримали групу крадіїв ліфтового обладнання

10 лютого 2010, 12:17
Дата ефіру/події: Середа, 10 лютого 12:17

Ні свідків, ні слідів. Все чітко й злагоджено. Швидко й не помітно. Та навіть така досконала діяльність врешті-решт дала збій. У Луганську затримали ліфтових крадіїв, котрі супермайстерно, за лічені хвилини, обдирали підойму. Злодіїв заскочили самі мешканці будинку.

Злітають із котушок і вже не їдуть! Без цієї головної гальмівної деталі ліфт не рухається. У Луганську ремонтувати треба чи не третину підйомників.

Володимир Ратушний, дільничний інспектор Артемівського РВ міліції м. Луганська:

- На протяжении двух-трех недель участились случаи краж лифтового оборудования, в частности, катушек тормозных из машинных отделений. По данному факту были ориентированы граждане, старшие подъездов, старшие домов.

Пильність мешканців цієї багатоповерхівки і вберегла підйомник. Не встигли крадії дістатися двигуна ліфта, як боронити майно вийшли люди. На гуркіт металу першим відреагував Євген.

Євген, мешканець будинку:

- Я взял свою собаку, вышел на площадку, при этом увидел постороннего человека, ранее которого я не видел, который стоял на пролет ниже. На вопрос, что он здесь делает, внятно пояснить не смог. Единственное, что сказал, что поднялся, чтобы завязать шнурки.

Мешканці оточили злодіїв і викликали дільничного. За дві хвилини трьох шукачів металу вже допитували міліціонери.

Затриманий:

- Я по профессии электросварщик, и как бы чуть-чуть есть опыт в этом деле. И таким способом пришел, увидел, разобрался, что к чему и так вот, я здесь.

Крадії зізнаються: знеструмити техніку і зняти гальмівну котушку - справа десяти хвилин. А тут не поталанило, не могли швидко відчини вхідні дверцята. Не відчинили - і добре, радіють комунальники.

Сергій Шатохін, керівник комунального підприємства "Жилсервіс":

- Я хотел бы, чтобы они думали, прежде всего, о своей безопасности. То есть, идя на такое преступление, оно того не стоит, я думаю, тех вырученных денег, которых они заработают. А то, что они самые первые подвержены, в первую очередь, и поражению электрическим током, и в конце концов, летальным исходов в итоге.

Мідного дроту на котушці близько чотирьох кілограмів. У пункті приймання брухту за неї дають трохи більше ста гривень. Нові "гальма" коштують тисячу. Затримана трійця зізналася, що скоїла аж сім крадіжок. Покарають певно і власника пункту приймання. Скуповувати такі деталі їм суворо заборонено.

Інна Дудченко, Тетяна Погукай, Луганськ, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.