Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У центрі Києва невідома фірма руйнує фундамент будинку

11 лютого 2010, 13:00
Дата ефіру/події: Четвер, 11 лютого 13:00

У Києві, у самому центрі, на вулиці Артема, набирає обертів будівельна війна. Мешканці старовинного будинку вже не перший місяць воюють з невідомою фірмою, котра робить підкоп під їхній дім. День за днем наймані робочі витягають цеглини з фундаменту, а за цим дійством спокійно спостерігають, напевно, теж наймані правоохоронці. Мешканці кажуть: жодних документів їм ніхто не показував, і дуже побоюються, що одного нечудового дня тут може статися щось неприємне.

У підвалі будинку на вулиці Артема копають з грудня 2009-го. Мешканці побоюються, що розвалять фундамент - впаде будинок. Кажуть, жодних документів та дозволів на роботи ніхто їм не показував.

Ольга Підгірна мешканка будинку:

- Дом дореволюционный. Он 1910 года. Памятник архитектуры. Раскопали, в фундаменте продолбали дыряху. Они делают выход и окна. Нам бумаг вообще не показывают. С жильцами не согласовано. Звонишь им, пишешь - все друг к другу посылают.

Хто й що там копає, мешканці не знають. Вони неодноразово викликали міліцію та різні інстанції. Проте розкопки тривають.

Олена Кирильцева, мешканка будинку:

- Вызывали неоднократно милицию. Милиция, как только туда заходит, - сразу все проблемы решаются, они уезжают, все нормально. Куда бы ни обращались, все везде решается.

Правомірність дій забудовники пояснювати не захотіли. Просто зачинилися в підвалі. Припинити будівництво пообіцяли комунальники.

Валерій Григорович, співробітник КП "Київблагоустрій":

- Реально на проведение работ у них есть разрешение на замену окон, но ни на какое оборудование входной группы. Владелец должен прекратить все работы, с изменением проекта обратится в главархитектуру. Милиция сейчас оформляет протокол, работы прекращаются.

Та пожильці вже нікому не вірять. Кажуть, за кілька день все знову повториться.

Тарас Білаш, Аркадій Моос. НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.